Thyboer har haft indflydelse på stort projekt ved Thyhallen: - Det har været en fantastisk proces

Publiceret 23-10-2020

Thisted Kommune har igennem flere år været i dialog med brugerne af Thyhallen for at skabe et moderne fyrtårn for idræt, kultur og sundhed.

Kenneth Kristensen, der er formand for TGI, er meget spændt på byggeriet ved Thyhallen.

Thyboernes ønsker og behov skal høres og være i fokus.

Det har været et mantra i en grundig proces omkring udviklingen af et kæmpestort byggeri ved Thyhallen i Thisted til over 100 millioner kroner.

Thisted Kommune vil nemlig rigtig gerne lytte til og lære, hvad thyboerne ønsker og drømmer om. Man kunne kalde det at gå fra myndighed til serviceorgan.

For hvad er de bedste faciliteter, der kan understøtte det gode liv i Thy?

Og hvordan kan kommunen servicere borgerne, så Thy er det eneste rigtige sted for dem at bo?

For at finde svar på de spørgsmål har en masse foreninger og brugere af Thyhallen været involveret i at udtænke planerne for fremtiden for Thyhallen.

Med helt fra starten

Én af dem, der har været med til at præge planerne, er Kenneth Kristensen, der er formand for gymnastikforeningen i Thisted, TGI.

- Vi har selv været med helt fra starten, og vi har fået lov til at komme med vores ønsker til, hvordan indretningen skulle være, og hvilke redskaber der skulle bruges. Det har været helt vildt godt, siger han.

Han er glad for, at Thisted Kommune har ønsket at involvere foreningerne og andre interessenter i og omkring Thyhallen.

Projektet indeholder blandt andet en ny hal med springfaciliteter.

- Vi frygtede lidt, at det hele ville blive udtænkt af et arkitektfirma, og at det så måske alligevel ikke passede til vores behov. Det ville være meget ærgerligt. Men sådan har det slet ikke været. Vi er virkelig blevet hørt, fortæller Kenneth Kristensen.

Planerne for byggeriet er blandt andet kommet til at indeholde et helt nyt Center for Sundhed ved Thyhallen. Her skal flere af de kommunal sundhedstilbud som for eksempel genoptræning bo fremover.

Sundhed og idræt under ét tag

Idéen er, at den nye placering skal gøre det mere tilgængeligt og tydeligt for thyboerne, hvad kommunen kan tilbyde af kommunale sundhedstilbud.

Samtidig er det håbet, at den nye placering vil skabe en større sammenhæng og samarbejde mellem foreningslivet og de kommunale sundhedstilbud.

Det fortæller Ulla Vestergaard:

- Jeg er sikker på, at Thyhallen vil komme til at fremstå som et fyrtårn for idræt, sundhed og kultur, der vil skinne ud over hele landet.

Derudover bliver den store centerhal, der blandt andet er hjemmebane, når der skal heppes på de lokale helte fra Thy-Mors Håndhold, renoveret.

Visualisering af den store centerhal efter ombygningen.

Og så bliver der bygget en ekstra hal til forskellige aktiviteter og en helt ny multihal, hvor gymnaster kan kaste sig ud i svære spring fra trampoliner med en springgrav som sikkerhedsnet.

Samarbejde gør klogere

Resultatet af thyboernes mange ønsker, idéer og visioner bliver til reelle mursten i tre etaper. Tirsdag var der første spadestik på første etape, der blandt andet indeholder de to nye haller og renoveringen af centerhallen. Prisen er 42 millioner kroner, som et enigt byråd har besluttet at investere i projektet.

- Det har været en fantastisk proces at have brugerne med i planlægningen og udtænkningen af fremtiden for Thyhallen. Det er rigtig vigtigt at gøre det på den måde, fordi vi gerne vil være en kommune, der stiller de rammer til rådighed for thyboerne, som giver værdi i deres liv og hverdag, siger Ulla Vestergaard.

Tegning af det ny Thyhallen.

Projektet kommer i hvert fald til at få en stor betydning for TGI. Det er Kenneth Kristensen sikker på.

I en årrække har Thisted-foreningen fragtet deres medlemmer til efterskoler i Hundborg og Skyum, hvor de har de faciliteter, der skal til, når der blandt andet skal øves svære spring.

Det er slut, når den nye multihal efter planen står klar i februar 2022.

- Vi har savnet at have det i Thisted by i mange år. Det er en kæmpestor ting, og det er længe ventet for os, siger Kenneth Kristensen.

Næste etape af byggeriet er etableringen af et nyt Center for Sundhed ved Thyhallen. Efter de foreløbige planer starter dette byggeprojekt i begyndelsen af 2022.

Hele projektet forventes på nuværende tidspunkt at stå klar i midten af 2023.

Fakta

  • Center for Sundhed – Thy Hallen er et omfattende projekt, der realiseres frem til 2023.
  • Der er tre etaper af byggeriet. 1. etape handler om at udvide sportsfaciliteterne i Thy Hallen med et spring- og motorikcenter samt en ny aktivitetshal, der får samme størrelse som den nuværende Hal A. 2. etape handler om at ombygge
  • Thy Hallen og skabe et sundhedscenter. 3. etape handler om at skabe bevægelsesrum på udearealer.
  • Thisted Kommune investerer i alt godt 100 mio. kr. Lokale- og Anlægsfonden støtter med 8 mio. kr.
Foto fra første spadestik på byggeriet. På fotoet ses borgmester Ulla Vestergaard (S), formand for Klima- Miljø- og Teknikudvalget, Esben Oddershede (V), formand for Thisted Kommunes børne- og familieudvalg, Søren K. Zohnesen (V) og formand for social - og sundhedsudvalget (S), Ida Pedersen.

Ledelsessekretariatet

Kontakt
Asylgade 30
7700 Thisted
Ledelsessekretariatet

Åbningstid

Borgerrådgiveren kan kontaktes:

Mandag - onsdag: 08.00 - 15.00

Torsdag: 08.00 - 17.00

Fredag: 08.00 - 15.00