Jobcenter Thisted vil måles og vejes - af borgerne

Publiceret 27-10-2020

Thisted Kommune gennemfører en brugerundersøgelse på beskæftigelsesområdet.

- Vi er interesseret i at finde ud af, om vi lykkedes med vores kerneopgave – om borgerne oplever, at vi leverer en service, der gavner dem. Og hvordan kan vi gøre det bedre?

Beskæftigelseschef Trine Engholm Christensen, Thisted Kommune, forklarer om baggrunden for, at der nu gennemføres en spørgeskemaundersøgelse blandt et stort antal ledige borgere.

Det er første gang, at der laves en brugerundersøgelse på beskæftigelsesområdet i Thisted Kommune, og formålet er først og fremmest at blive klogere på, hvordan mødet med jobcentrets medarbejdere opleves af borgerne, om det er tydeligt for dem, hvad processen er – og om de får den hjælp, de har brug for.

- Undersøgelsen har først og fremmest et læringsperspektiv. Hensigten er at udvikle vores indsats. For vi er interesseret i at gøre vores bedste for at hjælpe borgerne bedst muligt i den situation, de står i, siger Trine Engholm Christensen.

Skal hjælpe med at give en god oplevelse

Spørgeskemaet sendes ud til omkring 2000 ledige borgere i Thisted Kommune – og rammer således en bred gruppe fra dagpengemodtagere til personer i ressourceforløb og unge. Det vil være ledige med en vis anciennitet i systemet. Således skal man have haft minimum to samtaler med en jobcenter-medarbejder inden for seks måneder for at være i målgruppen.

- Der skal være tale om et forløb, som man som borger kan forholde sig til, siger Nicolaj Borregaard, konsulent i beskæftigelsesafdelingen.

Spørgeskemaet er udviklet af Nicolaj Borregaard i samarbejde med en række medarbejdere fra de forskellige teams i Jobcenter Thisted. Og det er på forhånd afprøvet i en lille testgruppe.

Der vil være spørgsmål som: Kan du forstå, hvad vi skriver til dig? Ved du, hvor du kan se din plan? Bliver der fulgt op på din plan?

Spørgsmålene kommer omkring alle dele af jobcentrets indsats. De fleste spørgsmål er generelle for alle i målgruppen, men spørgsmål til sygedagpengemodtagere har en anden variant.

Nicolaj Borregaard fortæller, at medarbejderne fra de forskellige teams er spændte på at se resultatet af målingen blandt borgerne.

Resultatet vil blive brugt konstruktivt

Såvel Nicolaj Borregaard som beskæftigelseschef Trine Engholm håber, at rigtig mange borgere vil bruge de cirka 10 minutter til at give deres mening til kende.

- Hvis man ønsker at påvirke vores service, så er det nu, man kan gøre sin indflydelse gældende, pointerer Trine Engholm.

Trine Engholm lover, at svarene vil blive brugt konstruktivt.

- Vi er løbende i gang med initiativer i forhold til kurser og udvikling. Undersøgelsen vil blive brugt helt specifikt til at kvalificere det arbejde, vores medarbejdere i de forskellige teams løbende skal igennem, siger hun.

Nicolaj Borregaard:

- Det kan jo også være, at det er ganske små ting, der står i vejen for en god oplevelse hos borgeren – og simple ændringer, der skal til.

Resultatet af spørgeskemaundersøgelsen vil blive præsenteret for direktionen og politikerne i Thisted Kommune.

Tanken er i øvrigt at gentage undersøgelsen med jævne mellemrum – måske halvårligt.

Erhverv og Beskæftigelse

Contact
Skolegade 4C
7700 Thisted