Thy sikrer sig sølvet: Vi har optimale vilkår for at investere i mursten

Publiceret 23-11-2020

Thisted Kommune brillerer i at skabe gode rammer for brugerne og ejerne af huse, lejligheder og erhvervsejendomme.

Arkivfoto.

Hvis du skal købe mursten i Danmark eller bygge nyt, så har du nogle af de allerbedste forudsætninger for at gøre det let, billigt og gnidningsfrit i Thy.

Det viser en analyse af kommunernes såkaldte ejendomsvenlighed, som EjendomDanmark udkommer med hvert år.

I år har Thisted Kommune sikret sig en andenplads på listen over de mest ejendomsvenlige kommuner – kun overgået af Billund Kommune.

Men hvad er ejendomsvenlighed egentlig? Og hvorfor er det overhovedet vigtigt for dig, at det er noget, Thisted Kommune har styr på?

Helt konkret bliver der set på:

  • Hvor høj skatten er. Det vil sige, hvor høj grundskylden for boligejere er, og om erhvervslivet skal betale den såkaldte dækningsafgift for erhvervsejendomme.
  • Sagsbehandlingstiden for byggesager, og om kommunen tager penge for at behandle en byggesag.
  • Om kommunens private lejeboliger er reguleret eller ej.
  • Antallet af ejendomsforbrydelser som for eksempel hærværk og indbrud.

Samlet set klarer Thisted Kommune sig rigtig godt på alle parametre. Grundskylden er i den lavere ende på 23,75 promille, og der er ingen dækningsafgift i kommunen.

Samtidig får Thy også point for et lavt antal af indbrud og hærværk.

Thisted Kommune kan også bryste sig med at have den laveste sagsbehandlingstid for byggesager blandt samtlige kommuner i hele Danmark.

Thisted Kommune opkræver heller ikke penge for at behandle byggesager, som man ser i andre kommuner, hvor der skal betales en timepris.

 Fokus på byggetilladelser uden bøvl

Arbejdet med at holde sagsbehandlingstiden nede er noget, der har været stort fokus på i kommunen. Det fortæller borgmester Ulla Vestergaard.

- Vi ved, det betyder meget for både ejendomsejere og erhvervslivet, at de hurtigt kan komme videre med deres idéer. Derfor arbejder vi hele tiden på at forkorte de processer, der kan være omkring sagsbehandling. Vi holder blandt andet ofte et opstartsmøde med ansøgeren for at finde frem til, hvordan vi i fællesskab kan smidiggøre sagsbehandlingen, siger Ulla Vestergaard.

Og selvom ejendomsvenligheden ikke nødvendigvis er noget, mange thyboer går og tænker over i hverdagen, så er det rigtig vigtigt for Thy, at Thisted Kommune er en attraktiv kommune, når erhvervsliv og private vil investere i mursten.

Når de kan se, at de bliver behandlet godt, så vil det tiltrække flere, og det gavner hele økonomien i Thy.

Her kan du se hele listen over, hvordan landets kommuner placerer sig, når det gælder ejendomsvenlighed.
I 2020 er Billund nr. 1, Thisted 2, Herning 3, Ringsted 4, Skive 5, Struer 6, Sønderborg 7, Favrskov 8, Hedensted 9 og Fanø 10. Aarhus er i 2020 nr. 89, Høje-Taastrup 90, Tårnby 91, København 92, Glostrup 93, Allerød 94, Rødovre 95, Hørsholm 96, Roskilde 97 og Halsnæs 98. I 2019 var Billund nr. 6, Thisted 1, Herning 3, Ringsted 18, Skive 2, Struer 4, Sønderborg 22, Favrskov 31, Hedensted 10 og Fanø 52. Aarhus var 2019 nr. 71, Høje-Taastrup 70, Tårnby 76, København 88, Glostrup 75, Allerød 98, Rødovre 97, Hørsholm 91, Roskilde 77 og Halsnæs 74.

Erhverv og Beskæftigelse

Contact
Skolegade 4C
7700 Thisted

Erhverv

Kontakt
Skolegade 4C
7700 Thisted