Café Hjerterum vinder årets integrationspris

Publiceret 20-11-2020

Caféen gør en stor indsats for at hjælpe nye borgere i Thy med de hverdagsting, der kan give udfordringer.

Det er en overvældende oplevelse at skulle starte et helt nyt liv op fra bunden i et fremmed land. Men det er virkeligheden for rigtig mange flygtninge og indvandrere i Thy.

Derfor er det en stor ting, når der er virksomheder eller foreninger, der gør en ekstra indsats for at hjælpe med de ting, der kan være svære.

Det gør Café Hjerterum, og det har sikret dem Integrationsprisen 2020.

Cafe Hjerterum er startet i respons til det store antal nytilkomne flygtninge i Thisted Kommune. Under COVID-19 har mange frivillige grupper lukket eller skåret ned på deres aktiviteter. Cafe Hjerterum har dog fortsat uden pause.

Deres hyggelige cafe er åben hver torsdag fra kl. 14-17, og alle er velkommen. Her kan man f.eks. få hjælp til lektier fra Sprogskolen eller VUC. De hjælper med at læse breve fra myndighederne og med en masse dagligdags udfordringer og spørgsmål.

Vedvarende engagement

Begrundelsen for, at Café Hjerterum er dette års vinder af Integrationsprisen, lyder blandt andet:

- De vinder prisen, fordi Cafe Hjerterum har været aktiv under covid-19, og ligeledes er der igangsat nye initiativer i perioden. De har vist vedvarende engagement i at hjælpe dem, der trænger til støtte i deres nye land. Cafe Hjerterum hjælper med almindelige dagligdags håndsrækninger.

Det er Integrationsrådet og Thisted Kommune, der står bag prisen. Den bliver uddelt hvert år til en virksomhed eller forening, der gør en særlig indsats for at inkludere indvandrere og flygtninge.

Og det er en vigtigt pris, fortæller Natalia Gudymenko, der er formand for Integrationsrådet i Thisted Kommune.

 - Det er vigtigt at anerkende dem, der gør det ekstra godt, inspirerer andre og tager ansvar. De løfter en særlig opgave i samfundet, der gør, at børn og voksne får muligheden for en god fremtid, siger Natalia Gudymenko, der er formand for integrationsrådet i Thisted Kommune.

Du kan finde Café Hjerterum på Facebook.