15. apr 2020

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00
 

Deltagere:

  • Lene Kjelgaard Jensen (C)
  • Niels Jørgen Pedersen (V)
  • Preben Dahlgaard (A)
  • Preben Holler (A)
  • Torben Overgaard (C)

72. Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm søger om tilskud til teater

Udskriv

Sagstema

Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm søger om tilskud til opsøgende voksenteater-forestilling.

Redegørelse

Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm søger om tilskud, så de kan få teaterforestillingen Lighthouses til at spille på fyret fra den 30. juni til den 2. juli 2020 eller fra den 3. juli til den 5. juli 2020. En aftenforestilling og en eftermiddagsforestilling.

"Lighthouses - historier fra havet" er en produktion af Teatret OM, som har spillet på fire andre fyrtårne i Danmark løbet af 2019.

Forestillingen tager udgangspunkt i migration og lokalsamfund, og består af maskefigurer, levende musik og sang, installationer og musiske kompositioner specielt skrevet til afspilning i et fyrtårnsrum. Der bliver spillet udendørs og hvert sted forestillingen spiller, bliver unik, idet omgivelserne bliver en del af forestillingen.

Temaet er aktuelt og gennemlevet for befolkning i Hanstholmegnen, hvorfor Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm også tror på mange solgte billetter, sammen med at det også ligger i en sommerferieperiode.

Teatret Om og Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm er i gang med samarbejde om at få lokale leverandører til at levere en to retters middagsmenu i forbindelse med aftenforestillingen. Dette vil også give publikum mulighed for at tale om forestillingen og hilse på skuespillerne og holdet bag forestillingen. Derved skabes en mere helstøbt oplevelse, selvom forestillingen også kan stå alene.

Børne- og Familieforvaltningen vurderer, at temaet for forestillingen giver mening at opleve i Hanstholm. Samtidig vurderer forvaltningen at aktiviteten ligger så meget udenfor Det Nordatlantiske Fyrs andre aktiviteter, at det er værd at støtte i forhold til retningslinjerne for uddeling af de frie kulturmidler. Børne- og Familieforvaltningen anbefaler derfor at støtte ”Lighthouses - historier fra havet” på det Nordatlantiske fyr i Hanstholm i 2020.

Retsgrundlag

Kommunalfuldmagten.

Scenekunstloven

Bekendtgørelse af statsrefusion af kommuners udgifter ved køb af refusionsberettigede forestillinger af børneteater og opsøgende scenekunst.

Økonomiske konsekvenser

Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm foreslår, at Thisted Kommune kan støtte på en af to måder:

  1. Thisted Kommune indkøber begge forestillinger til 35.000 kr. og søger refusion. Thisted Kommune kan søge om 50 % refusion af beløbet ekskl. moms, hvilket vil give kommunen en udgift på 17.500 kr.
  2. Thisted Kommune bevilliger en underskudsgaranti på 26.250 kr.

Center for Økonomi og Løn (CØL) har gennemgået de økonomiske oplysninger i sagen, og de nødvendige korrektioner er indarbejdet.

Andre konsekvenser

Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm foreslår, at Thisted Kommune også kan få billetindtægterne. Disse ville i så fald skulle trækkes fra det beløb, som Thisted Kommune kan søge refusion for. Dette vil give et uvist beløb Thisted Kommune reelt kommer til at støtte med, da vi ikke ved hvor mange billetter, der bliver solgt.

Høring og sagsgang

Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget den 15. april 2020

Indstilling

Børne- og Familieforvaltningen indstiller, at Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm støttes med en underskudsgaranti på 15.000 kr. Beløbet anvises fra de frie kulturmidler.

Beslutning

Godkendt.

Til toppen

Opdateret 16-04-2020