Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

Det skal H.M. Dronningen opleve i Thy

Her er programmet for, hvad H.M. Dronningen skal opleve i Thy, når kongeskibet lægger til kaj i Hanstholm Havn den 30. august 2021.
Vær opmærksom på, at der fortsat er et gældende forsamlingsforbud på grund af corona. 
Du kan læse mere om, hvor du har mulighed for at vinke til Dronningen her.

Hanstholm Havn - Kl. 10.00 (Åbent for publikum)
Kongeskibet anløber Hanstholm Havn kl. 10.00 den 30. august 2021. Her vil Dronningen blive taget imod af en modtagelseskomité, inden majestæten skal videre ud på sin tur rundt i Thy. På kajen i Hanstholm vil der være mulighed for at møde op og byde Dronningen velkommen.

Foto ud over Hanstholm Havn
Arkivfoto.

Bunkermuseum Hanstholm - Kl. 10.30
Den officielle modtagelse af Dronningen foregår på Bunkermuseum Hanstholm, der huser historiske bunkere og kanoner, der har været en del af landskabet i Hanstholm siden 2. verdenskrig.

Det Nordatlantiske Fyr og Nationalpark Thy - Kl. 11.10
På kanten af skrænten i Hanstholm står det Nordatlantiske Fyr og kaster sin lyskilde ud over Danmarks største vildmark – Nationalpark Thy – og det vilde og brusende Vesterhav. Dronningen skal se og opleve bygningsværket udefra på en spadseretur, der også giver majestæten mulighed for at nyde udsigten ud over Thys klitlandskab og klithede.

Billede af Nationalpark Thy
Arkivfoto.

Nationalparkcenter Thy - Kl. 13.20
I Vorupør skal Dronningen opleve Nationalpark Thys nye base, hvorfra de kan udbrede kendskabet til Thys helt særlige natur og inspirere thyboer og gæster til at komme ud og opleve den. I centret giver en nyskabende interaktiv fortælling alle besøgene et indblik i, hvordan Thys landskab og natur er blevet til, mens frivillige står klar til at lære fra sig om særlige plantearter, dyreliv og meget andet. Det hele er samlet i et bygningsværk, der er begravet i en genetableret klit få meter fra den hyggelige landingsplads i Vorupør.

Gyrup Gård og Thy Whisky - Kl. 14.00

I et bakket og idyllisk landskab, hvor køer går frit og græsser med udsigt over Nørhå Sø, har to søstre og deres mænd skabt Thy Whisky Destilleri, der har sat dansk whisky-produktion på landkortet i hele Europa. Familierne er vendt hjem til slægtsgården Gyrup, der har en historie, der går tilbage til det tidligere 1300-tallet, og i 2010 startede de whiskyproduktionen op. På Gyrup Gård skal Dronningen møde de to familier, der vil fortælle om, hvordan Gyrup Gård udover at være et whiskydestilleri og gårdmalteri også er et moderne økologisk landbrug med mælkeproduktion og planteavl.

Foto af ladeporten ved Gyrup Gård med blå himmel i baggrunden.
Foto: Thy Whisky.

Cold Hawaii Inland – Spot Synopal - Kl. 15.15 (Åbent for publikum)
I den østlige del af Thisted by er en gammel industrihavn blevet omdannet til en stor udendørs arena for vandsport med et fullsize-kabelanlæg. Spot Synopal er en del af Cold Hawaii Inland-projektet, der skal gøre det tilgængeligt at bruge Limfjordens milde blå som et supplement til den vilde Vestkyst, der i dag er et stort trækplaster for surfere. På Spot Synopal vil Dronningen kunne opleve, at nogle af landets dygtige wakeboardere folder sig ud på vandet. I de nyetablerede foreningslokaler vil Thy Cable Park og verdensmesteren i SUP, Casper Steinfath, fortælle om, hvordan Limfjorden og Vesterhavet er blevet en sublim legeplads, der tiltrækker alle former for vandsport.

En wakeboarder er ude på Thy Cable Park. I baggrunden ses de nye klublokaler ved Synopal Havn i Thisted.
Arkivfoto.

Den nye auktionshal på Hanstholm Havn - Kl. 16.00.
Sidst men ikke mindst skal Dronningen helt tæt på én af de industrier, der har været kendetegnene for Thy i adskillige generationer - fiskeriet. På Hanstholm Havn er der livlig aktivitet. Trucks drøner rundt med fiskekasser, der bugner af is, og på Hanstholm Fiskeauktion mødes rutinerede opkøbere alle hverdage for at byde hinanden op med små diskrete tegn, som er umulige at tyde for udefrakommende. Her skal Dronningen foretage en indvielse af den nye havneudvidelse, der skal sikre Hanstholm Havns position som førende konsumfiskerihavn i Europa. Indvielsen sker i den nye auktionshal, hvor Dronningen også får mulighed for at komme helt tæt på de fisk, der bliver solgt til hele Europa.

Souper på Kongeskibet Dannebrog og fyrværkeri - 18.00-21.00

Afslutningen på besøget i Thy bliver en souper på Kongeskibet Dannebrog for indbudte gæster. Dagen sluttes af, når Dannebrog sejler ud af havnen kl. 21.00, mens der vil være et fyrværkerishow på skrænten ved fyret.

Vær opmærksom på, at der fortsat er gældende corona-restriktioner.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00