Nu ruller vi ud med de nye affaldsbeholdere

Thisted Kommune begynder fra 12. september at køre beholderne til den nye affaldsordning ud til alle.

09-09-2022NyhedLige nu samles der ca. 70.000 sorte affaldsbeholdere i genbrugsplast i Nors. Beholderne venter på at blive kørt ud til borgerne i Thisted Kommune, og fra mandag den 12. september 2022 går arbejdet med at få dem fordelt i borgernes indkørsler i gang.

Alt skal nemlig være klar 1. november. Fra den dato skal alt affald i Thy sorteres i ni forskellige affaldstyper, og det betyder, at hver husstand modtager tre, nye sorte beholdere.

- Det er rigtigt mange beholdere, vi skal ud med og have fordelt over hele kommunen, så derfor går vi i gang i uge 37. Nogle vil opleve, at de først modtager deres spande i slutningen af oktober og uanset, hvornår du får dem, så skal de først tages i brug i slutningen af oktober, da de først tømmes til november, forklarer Flemming Christensen, som er sektionsleder for Affald og Ejendomme i Thisted Kommune.

Se hvornår de lander hos dig
På hjemmesiden www.affaldthy.dk kan man gå ind på en liste og se, hvornår de nye beholdere bliver leveret på den vej, som man bor på.
Sammen med de sorte beholdere får alle også en rød kasse til farligt affald. Den kan man bruge indenfor og sætte ud til afhentning ovenpå en af de sorte beholdere, når man ønsker at få den byttet.
Husk at udfylde adressesedlen, når du vil have den røde kasse byttet.
Der følger også en køkkenspand med 200 madaffaldsposer med til hver boligenhed. I køkkenspanden er der også pakket en kuvert med en sorteringsvejledning og et ark klistermærker med piktogram-symboler, som man kan bruge indenfor i boligen til at organisere sin affaldssortering.Sorteringshjælp
Som en hjælp til at komme godt i gang med den nye affaldssortering er Thisted Kommune i øjeblikket i gang med at teste en ny funktion i Affald Thy app’en, der skal gøre det nemmere at finde ud af, hvad der skal smides hvorhen.
Med den nye funktion kan man scanne stregkoden på sine dagligvarer, og så vil app’en give dig svar på, hvordan du sorterer emballagen korrekt i Thisted Kommune. Alle kan deltage i testen og være med til at forbedre funktionen i løbet af september. I testperioden er det alene varer fra Orkla-koncernen, der benyt-tes, men målet er, at appen over tid udbygges til at indeholde langt de fleste varer på markedet.

- Målet er at give brugerne et redskab så man hurtigt lærer, hvad der tilhører de forskellige affaldstyper. Der er allerede en del, som har prøvet det af. I slutningen af testperioden vil deltagerne forhåbentlig deltage i en brugerundersøgelse omkring deres oplevelser med at bruge scanningsfunktionen. Det glæder vi os til - for. Jo mere vi ved om, hvad der fungerer, jo bedre, forklarer Flemming Christensen, sektionsleder for Affald og Ejendomme.Send din gamle beholder til genbrug

Nogle i Thy har gennem en årrække sorteret affaldet i bio- og restaffald, men der er også en række borgere, som først nu overgår til en sorteringsordning. I forbindelse med, at alle får nye beholdere, tilbyder kommunen at hente den gamle beholder eller det stativ, du har brugt indtil nu.
De, der ønsker at få hentet deres gamle spand eller stativ kan fra nu og frem til 1. oktober melde en afhentning til via kommunens selvbetjeningsløsning på www.affaldthy.dk under fanebladet ”Afhentning af materiel”.
I starten af november måned vil de, der tilmelder sig, få besked om, hvornår den gamle beholder/det gamle stativ vil blive afhentet.

- Du er naturligvis velkommen til at beholde spanden eller stativet, men vil du af med det, så vil vi gerne hente det, for at de kan blive genanvendt. Plastbeholderne vil blive granuleret og indgå i produktionen af nye beholdere. Det er med til at gøre ordningen mere bæredygtig, forklarer Flemming Christensen, sektionsleder for Affald og Ejendomme.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00