Smugkig på fremtidigt byggeri: Nyt børnehus giver plads til trygge rammer og leg

Det er nu besluttet, at det er ATRA arkitekter, der skal være totalrådgivere på byggeriet af et nyt børnehus i Sennels.

21-01-2022Nyhed

Billedet er en visualisering af, hvordan børnehuset kommer til at se ud. Man kan se de træbeklædte huse i baggrunden, mens der er børn, der leger på stier og legepladser.
Visualisering af det nye børnehus. Foto: ATRA arkitekter.

I 2023 bliver dørene åbnet til et helt nyt børnehus i Sennels, og nu er det besluttet, hvordan de fysiske rammer for børnenes hverdag bliver.

Et enigt byggeudvalg har valgt et forslag fra ATRA arkitekter. Princippet er enkelt: Byggeriet skal både kunne rumme de “stille alfer” og “de vilde tumlinger”.

Det fortæller Peter Larsen, der er formand for Børne- og Familieudvalget i Thisted Kommune.

- Vi har valgt et rigtig spændende projekt, hvor arkitektur og funktioner er tænkt ud fra børnenes perspektiv. Det kommer til at skabe både trygge og spændende rammer, som børnene kan udforske i små og store grupper, siger han.

Visualisering af et grupperum, hvor der er masser af lys og naturligt lysindfald.
Visualisering af det nye børnehus. Foto: ATRA arkitekter.

Vinke-vinduer og hyggekroge
Børnehuset i Sennels, der både kommer til at rumme en vuggestue og en børnehave, bliver en samling af små træhuse, der putter sig i det grønne landskab. Flere af vinduerne bliver sat i børnehøjde, så børnene kan vinke farvel til mor og far og se, hvad der sker ude på legepladsen.

Derudover er det gennemgående for hele projektet, at der skal være mulighed for, at børnene kan være i et lille fællesskab omkring en tryg base, hvorfra de kan vælge at udforske andre områder i børnehuset. På den måde bliver større fællesskaber et tilvalg, der ikke er påtvunget alle børn.

Visualisering af det nye børnehus indenfor, hvor der er grønne gulve og træbeklædte vægge.
Visualisering af det nye børnehus. Foto: ATRA arkitekter.

Af samme årsag har vuggestuen sin egen indgang, og børnehaven er indrettet i tre baser, der alle har egne grupperum, legerum og hvilerum. Alle grupperum i både børnehave og vuggestue har også adgang til overdækkede terrasser, så udeliv og indeliv kan flyde sammen. Og så er der selvfølgelig en legeplads, hvor børnene kan boltre sig og gå på eventyr.

Det fortæller Per Overgaard, der chef for Undervisning og Dagtilbud i Thisted Kommune.

- Indretningen og bygningerne giver en masse læ-kroge, så man stadig kan prioritere at være ude i næsten al slags vejr. Og så er der selvfølgelig et generelt fokus på indeklimaet, dagslys og akustikken i projektet. Så jeg er sikker på, det bliver et rigtig dejligt sted at være for både børn og voksne.

Fakta om projektet:
• Institutionen, der opføres, er på 825 kvadratmeter.
• Der bliver plads til 60-70 børnehavebørn og 15-20 vuggestuebørn.
• Byggeriet forventes at gå i gang i oktober 2022.
• Indflytningen forventes at kunne ske i december 2023.
• Der er givet en samlet bevilling på 21.500.000 kr. til projektet, som blandt andet skal dække opførelsen af bygninger, rådgivning, køb af grund, etablering af legeplads og indkøb af ekstra inventar.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00