Udlændingestyrelsen kommer til Thisted

I næste uge kan ukrainere, der endnu ikke har søgt om opholdstilladelse få mulighed for at gøre det i Thisted.

29-04-2022Nyhed


Det er her på Thisted Kommunes Ukraine-kontor i Storegade 9, at Udlændingestyrelsen på onsdag etablerer et en-dags-kontor for at tage imod ansøgninger om ophold fra ukrainere.

I næste uge kan ukrainere, der endnu ikke har søgt om opholdstilladelse få mulighed for at gøre det i Thisted.

Hidtil har ukrainere, som er kommet til Thy, skulle tage turen til Aalborg eller Aarhus for at få taget det nødvendige foto og fingeraftryk, som følger med ansøgningen om ophold i Danmark efter særloven.
Men den 4. maj kommer udlændingestyrelsen til Thisted. Den dag åbner de et såkaldt pop-op kontor, så ukrainere her nemt kan ansøge om ophold.

- Vi har længe efterspurgt muligheden, så det er dejligt, at der er blevet lyttet til behovet. Nu sparer vi en lang række mennesker for en lang køretur for at få ordnet det praktiske omkring opholdsansøgningen, siger Gitte Frøkjær, der er leder af Borgerservice i Thisted Kommune.

Opholdstilladelse giver adgang til hjælp
Indtil nu er lidt over 300 børn og voksne ukrainere kommet til Thy. Af dem har foreløbig 97 fået opholdstilladelse.
Med en opholdstilladelse følger retten til økonomisk hjælp, danskundervisning, tilknytning til en læge, skole, hjælp til oprettelse af CV til Jobnet, børnepasning og hjælp til at finde bolig, hvis der er behov for det.

Udlændingestyrelsens pop-op kontor åbner i Storegade 9 i Thisted, hvor der i forvejen er etableret et Ukraine-kontor. Gitte Frøkjær opfordrer til at alle hjælper med at få spredt informationen om muligheden for at få lavet den nødvendige biometri med foto og fingeraftryk tæt på hvor ukrainerne opholder sig.

- Det er jo en ekstraordinær mulighed for at få ordnet det hele her, og selvom de i forvejen måske har booket en tid i Aalborg eller Aarhus, så har de nu muligheden for at aflyse den tid og i stedet booke en tid i Thisted, forklarer hun.

Du kan læse mere og booke tid i Thisted via dette link.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00