Gustav, Victoria og Caroline vil være de bedste: Vil du også dyrke dit talent i unikke rammer?

Det er nu du skal sende din ansøgning afsted, hvis du drømmer om at blive en del af sportstalentklasserne på Østre Skole, der giver dig de bedst mulige forudsætninger for at dygtiggøre dig inden for din sportsgren.

22-01-2021Nyhed

Foto af tre unge, der går i sportstalentklasserne på Østre Skole i Thisted.

I Thy har vi et stort fokus på at skabe de bedst mulige rammer for elitesporten. Derfor har man på Østre Skole i Thisted også et særligt tilbud til de sportslige talenter, der har ambitioner og drømme om at blive til noget stort.

Her kan unge sportstalenter blive en del af en hverdag, hvor sporten får lov til at fylde. Dygtige undervisere og trænere sørger for, at eleverne udvikler deres bedst mulige potentiale - både fagligt og sportsligt.

Den hverdag har blandt andre Gustav Sandbæk Sunesen, Victoria Kristensen og Caroline Holmegaard valgt. De er lysende talenter i Thy inden for hver deres sportsgren.

Her kan du læse om, hvordan deres hverdag er indrettet i sportstalentklasserne, og hvad det giver dem at gå i skole med andre ligesindede.

Hvis du er en kommende 7. klasseelev og har lyst til at søge ind i sportstalentklassen, kan du læse mere om her.

Der er ansøgningsfrist den 12. februar kl. 14.00.

Gustav Sandbæk Sunesen: - Der er en større fleksibilitet og forståelse i hverdagen


Gustav står med en medalje


Gustav Sandbæk Sunesen er 14 år og går i 8. klasse på håndboldlinjen i sportstalentklassen. Han bliver beskrevet som en ekstrem alsidig håndboldspiller, der er indbegrebet af en hårdtarbejdende fyr med store ambitioner. Han drømmer om at kunne komme til at leve af sin sport.

Hvorfor har du valgt sportstalentklassen?

Sportstalentklassen var det rigtige for mig. Jeg kom fra en klasse, hvor der ikke var så mange, der dyrkede sport. Nu går jeg i en klasse, hvor man har en masse til fælles, fordi alle er passionerede og gerne vil blive endnu bedre til deres sport. Alle går efter at blive nummer 1. Jeg kendte også mange af dem i forvejen, fordi jeg har mødt dem igennem sport. Det er mega fedt.

Hvordan ser hverdagen ud?

Hverdagen i sportstalentklassen er præget af, at man har to ugentlige morgentræninger, hvor man bliver delt ud alt efter, hvilken sport man dyrker. Jeg går på håndboldlinjen, så den ene dag træner jeg håndbold i hallen med de andre fra håndboldlinjen fra både 7. 8. og 9. klasse. Den anden dag træner vi i et fitnesscenter.

Samtidig er jeg omringet af klassekammerater, undervisere og trænere, der har fuld forståelse for, at sporten fylder rigtig meget i mit liv. Hvis jeg har en travl periode med min sport, har de forståelse for det, og man kan få lov til at lave aftaler om at rykke nogle afleveringer. De forventer, at man leverer fagligt, men der er en større fleksibilitet.

Oplever du, at der er gode muligheder for at dyrke elitesport i Thy?

Jeg sætter helt klart pris på, at der er haller i nærheden. Det er nemt at komme til at dyrke sin sport. Det er vigtigt for mig, for sport fylder rigtig meget i min hverdag, og det er noget, jeg altid har gået op i. Jeg har spillet håndbold siden jeg var to år gammel, så jeg er vokset op i en hal, og klubben er klubben et samlingssted for mig, hvor man kender hinanden.

Victoria Kristensen: - Her kan jeg udvikle mig personligt, sportsmæssigt og fagligt


Victoria står med en medalje på en golfbane

Victoria Kristensen er 14 år og går i 8. klasse i sportstalentklassen. Hun er den dygtigste kvindelige golfspiller i Danmark på sin årgang. Hun har 1,1 i handicap og drømmer om at blive professionel. Hun bruger en stor del af sin tid i Nordvestjysk Golfklub eller i en simulator, når vejret ikke tillader det.

Hvad betyder sport for dig?

Sport betyder meget for mig. Det er en meget stor del af min hverdag. Jeg træner stort set hver dag, og om sommeren spiller jeg mange turneringer i hele landet. I år skulle jeg også have været i udlandet og spille, men det har coronavirus sat en midlertidig stopper for.

Hvad får du i sportstalentklassen, som du ikke kan få andre steder?

Vi er meget mere målrettede, end i en normal skoleklasse. Det er en anden form for skolegang, og folk tager det lidt mere seriøst. Man vil gerne være dygtig og effektiv med det faglige, så man får mest mulig tid til sin sport. Og fordi vi har så meget til fælles, er vi også rystet sammen på en helt anden måde.

Jeg vil gerne komme langt med min sport, og i sportstalentklassen oplever jeg, at jeg både kan udvikle mig personligt, fagligt og sportsligt.

Har det rykket noget for din sport, at du har valgt den klasse?

Det har rykket en masse. Sidste år blev jeg udtaget til en udviklingstrup under landsholdet, og der er ingen tvivl om, at det er fordi, jeg har trænet så meget – og fået lov til det. Lærerne og skolen er meget åben, hvis jeg skal til turnering, bakker de op om det og er fleksible. Er der en aflevering, og jeg er presset med turneringer, så kan jeg lave aftaler med lærerne.

Jeg er rigtig glad for, at det findes i Thy. Det har åbnet en masse muligheder for mig.

Caroline Holmegaard: - Vores trænere er professionelle og vil det bedste for osportrætfoto af Caroline.

Caroline Holmegaard er 13 år og går på fodboldlinjen i 7. klasse i sportstalentklassen på Østre Skole. Hun er en dygtig fodboldspiller, der har været med til at skabe flotte resultater for FC Thy Piger. Hun deltager også i DBU-træninger, hvor man ønsker at spotte og udvikle talenter.

Hvad er det ved sportstalentklassen, der tiltaler dig?

Der var rigtig mange af mine veninder og holdkammerater, der søgte ind, og jeg synes, det lød sjovt. Jeg ville gerne udvikle mit spil mere og træne mere, og det fik jeg mulighed for her. Vi er en gruppe, der alle sammen har et vindergén i os. Når vi skal til idræt og holdsport, så går alle 100 procent ind i det.

Hvad betyder det for dig, at der er sådan et tilbud i Thy?

Det er mega fedt. Jeg kan godt lide at presse mig selv til at være den bedste. Det kan de hjælpe mig med. Det er en af de bedste beslutninger, jeg nogensinde har truffet at søge ind der. Trænerne er meget ambitiøse og vil det bedste for os. Hvis de ved, at vi skal til en DBU-samling, så tager de hensyn til det og sørger for, at vi ikke er kørt helt ned, inden vi tager afsted.

Hvordan er sammenholdet med de andre elever?

Når vi har vores morgentræninger på fodboldlinjen, så træner vi jo også med 8. og 9. årgang, så man kender hinanden, selvom man ikke går i klasse sammen. De ved selvfølgelig godt, vi er mindre end dem, og de kan også give os lidt ekstra modstand på banen. Det er fedt, at de ikke tager særligt hensyn til os. Man bliver virkelig udfordret og trænet, fordi de er ældre og bedre. Det er fedt, at man kan se, hvad det kan blive til.

Kontaktinfo

Undervisning
Børne- og Familieforvaltningen
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
E-mail: folkeskole@thisted.dk

Åbningstider:

Mandag -
onsdag
 10.00 - 14.00

Torsdag
 
 10.00 - 16.30

Fredag

 10.00 - 13.00

Telefontider:

Mandag -
onsdag
 08.00 - 15.00

Torsdag
 
 08.00 - 17.00

Fredag

 08.00 - 13.00