Næste skridt i vaccine-indsatsen: - Vi gør bare vores borgerpligt

Fredag d. 15. januar er endnu en milepæl nået i Thys indsats for at komme coronavirus til livs. Alle borgere over 65 år, der både modtager praktisk hjælp og personlige pleje, er blevet tilbudt vaccinen og 302 af dem har takket ja.

15-01-2021Nyhed

Taxa efter taxa ser man komme og forlade området foran Hurup Hallerne denne fredag formiddag. Hver gang henter eller bringer de en ny borger til vaccinationscentret, hvor man hele fredag d. 15. januar er i gang med at give coronavaccinen til de borgere, som har takket ja til tilbuddet om at blive vaccineret.

Indenfor i centret sidder Inge Thomsen, leder af plejecentret Åbakken i Hurup, klar til at tage imod og registrere de fremmødte borgere. Hun sidder her som en af i alt 11 medarbejdere, der alle har tilbudt at stille sig til rådighed i forbindelse med, at vaccinen skal gives af en læge.

- Vi bød selv ind med at kunne hjælpe os fra sundheds- og ældreområdet, forklarer Inge Thomsen. Hun uddyber:

- Vi kender jo mange af borgerne i forvejen, og vi har også erfaringerne med vaccinen fra første omgang, da den blev givet lokalt på centrene. Vi har også prøvet at planlægge forløbene og kunne strukturere og danne et overblik over det hele.

En af opgaverne, som de øvrige medarbejdere tager sig af, er at hjælpe borgerne ind fra taxier og biler og ind i venteområdet. Undervejs bliver der sprittet godt og grundigt af, ligesom de borgere, der måtte have glemt et mundbind, får tilbudt et.

- Vi har delt os op i to spor, så vi både kan holde afstand og hjælpe borgerne igennem én efter én, fortæller Inge Thomsen.

Det meste af personalet stod klar kl. 9.30, men allerede kl. 9.15 begyndte de første borgere at ankomme. Undervejs i forløbet har der kun været én enkelt borger, som fejlagtigt var mødt op uden først at have modtaget et brev fra Sundhedsstyrelsen og være blevet ringet op af Borgerservice.

Venteområdet i Hurup Hallen, hvor borgerne venter efter at have modtaget første stik af corona vaccinen
Venteområdet i Hurup Hallerne, hvor borgerne venter efter at have modtaget første stik af coronavaccinen

Helt inde i venteområdet sidder Katrine R. Pedersen klar og venter forventningsfuldt på, at det bliver hendes tur til at modtage vaccinen. Når man spørger hende, hvorfor hun har valgt at tage imod den, er svaret ret klart.

- Det er da ens pligt, svarer hun og uddyber:
- Så da de ringede fra Borgerservice og spurgte, om jeg var interesseret i at blive vaccineret, svarede jeg straks, at det slet ikke var et spørgsmål. Naturligvis var jeg det.

Katrine R. Pedersen er kronisk syg, og hun er en af de borgere, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje. Igennem de sidste mange måneder har det, udover plejepersonalet, kun været hendes bror, som hun har kunne mødes med. Isolationen har været ekstra hård for hende, da hun er i risikogruppen på grund af kronisk sygdom. Hun valgte tidligt at isolere sig selv, og det har efterhånden været en rigtig lang periode.

Hendes søn bor i Brønderslev Kommune, hvor coronasmitten også har været meget udbredt, og det har påvirket hende meget

- Vi har talt meget sammen, og hver gang har jeg sagt, at de skal passe godt på hinanden. Det har de heldigvis også gjort og nærmest kun været udenfor huset for at handle. Det er godt, for vi skal tage det her alvorligt og huske at passe på os selv og hinanden, fortæller Katrine R. Pedersen.

Første stik af coronavaccinen gives af personalet i vaccinationscentret
Første stik af coronavaccinen gives af personalet i vaccinationscentret


Efter at have modtaget vaccinen sidder Katrine i venteområdet for de vaccinerede. Her er personalet opmærksomme på eventuelle bivirkninger, der kan komme af vaccinen. Katrine ser dog ud til at have det helt fint. Adspurgt om fremtidsudsigterne er hun meget optimistisk

- Nu ser jeg frem til den 7. februar, hvor jeg skal have det andet stik. Så det her er lidt en ny begyndelse, siger Katrine.

FAKTA

Coronavaccinen vil løbende blive tilbudt til thyboerne. Det sker efter en prioriteringsliste, som sundhedsmyndighederne har udarbejdet. I denne omgang har 302 ud af i alt 414 borgere i målgruppen valgt at tage imod tilbuddet. Ud af dem har Borgerservice haft telefonisk kontakt til samtlige, med undtagelse af 45 borgere som ikke besvarede opkaldet. Der er blevet vaccineret 195 i Thyhallen og 107 i Hurup. Ud af dem har kommunen bestilt kørsel og tid til 75 i Thyhallen og 41 i Hurup, i alt 116 ud af de 302.

Du kan se prioriteringslisten hos Sundhedsstyrelsen.

Det er endnu uvist, hvornår samtlige borgere vil have fået et tilbud om en vaccine. Du vil blive informeret direkte via e-Boks eller fysisk brev, når du kan bestille tid til en vaccine.

Kontaktinfo

Borgerservice
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
Bestil tid i borgerservice

Åbningstider:

Mandag-onsdag              
Torsdag
Fredag
10-14:30
10-17:00
10-12:00


Telefontider:

Mandag - onsdag       08.00 - 15.00
Torsdag                     08.00 - 17.00
Fredag                       08.00 - 13.00