De første vacciner er nået til Thy: Karen og Ewald fik stikket blandt de første

Tirsdag bliver samtlige beboere på plejecentre i Thisted Kommune tilbudt en vaccine mod coronavirus.

05-01-2021Nyhed

Karen Boesen, der bor på Trye Plejecenter, får sin vaccine mod corona.
Karen Boesen, der bor på Trye Plejecenter i Frøstrup, fik i dag en vaccine mod coronavirus som en af de første i Thisted Kommune.

I dag er en glædens dag i Thy.

Tirsdag klokken 09.30 blev de første vacciner mod coronavirus givet på plejecentre i Thisted Kommune, og inden dagen er omme, vil alle borgere på kommunens plejecentre have fået tilbudt den første af to vacciner, der beskytter dem mod smitte.

Trye Plejecenter i Frøstrup var blandt de tre plejecentre, der kunne vaccinere deres beboere allerede om formiddagen. Her sad Karen Boesen og Ewald Kristensen klar som de første.

En mere normal hverdag
Karen Boesen har fulgt med i, hvordan de første danskere blev vaccineret mellem jul og nytår, i fjernsynet, og hun er glad for, at det nu er blevet hendes tur.

- Jeg er forbavset over, det er gået så hurtigt med at få vaccinen helt til Frøstrup, men det er rigtig godt. Jeg håber, det kommer til at gøre gavn, og vi kan komme tilbage til en mere normal hverdag, for det hele er lidt trivielt, fortæller Karen Boesen.

Selve stikket var der ingen nervøsitet over.

- Jeg er blevet vaccineret mange gange, så det regner jeg ikke for noget, fortæller hun.

Ewald Kristensen tog også gladeligt imod vaccinen.

- Jeg håber, det hele nu kan blive lidt mere normalt. Jeg trives såmænd godt, og jeg synes, jeg får en god behandling, men det kunne være fint, der kunne komme flere ind udefra. Det er hårdt ved nogen, at man ikke kan få så meget besøg, fortæller han.

Ewald Kristensen modtager coronavaccinen.
Ewald Kristensen blev også vaccineret som en af de første i Thy i dag.

Personale blev også tilbudt en vaccine
Beboerne på kommunens plejecentre var i dag først i køen til at modtage vaccinen, hvorefter de resterende vacciner blev givet til dele af personalet.

Edina Dzekic, der er daglig leder på Trye Plejecenter, var blandt det personale, der også modtog en vaccine.

- Jeg er rigtig glad på vegne af beboerne. Vi skal selvfølgelig fortsat passe på, men der er lys for enden af tunnelen, og vi går en fremtid i møde, hvor beboerne forhåbentligt ikke behøver at være så isolerede, siger hun.

Daglig leder af Trye Plejecenter bliver vaccineret.
Edine Dzekic, der er daglig leder af Trye Plejecenter, kunne slet ikke mærke stikket, da hun blev vaccineret mod coronavirus.

Tue von Påhlman, der er direktør i Social – og Sundhedsforvaltningen i Thisted Kommune, har set frem til den her dag længe.

- Det glæder mig rigtig meget, at vi nu har så stærkt et våben, der effektivt kan beskytte vores ældre borgere mod coronavirus. De ældre på vores plejecentre har levet med afsavn i store dele af 2020, og det har stor betydning, at vi nu har taget hul på et vaccinationsprogram, der på sigt gør det muligt at komme tilbage til en mere normal hverdag, siger han.

I første omgang vil sundhedsmyndighederne dog bede de vaccinerede om at følge de samme regler og anbefalinger som resten af samfundet.

Det skyldes, at vaccinen ikke er 100 procent effektiv, og man ikke ved, hvor godt den enkelte borger tager imod vaccinen.

Modtagere af hjemmepleje vil få brev
Det næste skridt i vaccineprogrammet i Thisted Kommune bliver, at borgere som modtager hjælp fra hjemmeplejen også tilbydes vaccinen.

Sundhedsstyrelsen sender et brev ud til disse borgere med yderligere information om, hvor og hvornår de kan blive vaccineret.

Region Nordjylland oplyser, at samtlige borgere på plejecentre i hele regionen vil have fået tilbudt en vaccine inden ugen er omme.

Alle, der siger ja tak til at modtage vaccinen, skal vaccineres to gange med op til seks ugers mellemrum.

Ifølge Region Nordjylland forventes det at omkring 95 af beboerne på plejecentre i regionen ønsker at lade sig vaccinere.

Fakta om vaccinen:
  • Vaccinen er blevet til i samarbejde mellem medicinalfirmaerne Biontech og Pfizer.
  • Pfizer og Biontechs studie viser, at vaccinen har en såkaldt effektivitetsrate på 95 procent. Det vil sige, at vaccinen er 95 procent effektiv i forhold til at beskytte mod sygdommen covid-19.
  • Modtagerne af vaccinen skal stikkes to gange med op til seks ugers mellemrum, før vaccinationsprogrammet er gennemført.
  • Der er ikke rapporteret alvorlige bivirkninger ved vaccinen. De bivirkninger, som har vist sig, er på linje med de bivirkninger, vi ser ved mange andre vacciner som for eksempel influenzavaccinen.
  • Du vil derfor kunne opleve træthed, hovedpine, feber og ømhed omkring det sted, hvor du er blevet stukket. For langt de fleste forsøgspersoner forsvandt disse gener dog efter en til to dage.

Kontaktinfo

Ældre og Træning
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 19 20

Træning og Rehabilitering
Social-, Sundhed- og Kulturforvaltningen
Simons Bakke 37
7700 Thisted
Telefon 99 17 19 82
E-mail: traening@thisted.dk

Visitation og hjælpemiddeldepot
Industrivej 5
7700 Thisted
Telefon: 99 17 19 10
E-mail: visitation@thisted.dk


Åbningstider:

Mandag - onsdag   
08.00 - 15.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 13.00

Telefontider:

Mandag - onsdag   
08.00 - 15.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 13.00