Ny chance for at komme af med udtjente bygninger og forskønne byer i Thy

Thisted Kommune har i år afsat knap 10 mio. kr. til opkøb og nedrivning af forfaldne ejendomme.

26-02-2021Nyhed

Det nye torv i Hundborg.
Efter nedrivningen af det gamle asyl på Vorupørvej 172 midt i Hundborg er der i samarbejde med de lokale foreninger skabt et lille bytorv ved siden af Dagli’ Brugsen.

Husejere, borgere og lokale foreninger opfordres nu til at henvende sig til Thisted Kommune, hvis de har kendskab til udtjente og forfaldne bygninger, der med fordel kan rives ned og måske endda give plads til nye og smukke byrum.

Der er nemlig i år afsat 9,725 mio. kr. til nedrivningspuljen i Thisted Kommune.

De senere år er der med hjælp fra denne pulje lavet forskønnelse af forskellige landsbyer – blandt andet Frøstrup, Sjørring, Snedsted, Hørdum, Bedsted og Vestervig.

For nyligt er det sket i Hundborg ved siden af Dagli’ Brugsen. Her er et gammelt asyl blevet opkøbt og revet ned på kommunens regning, og til gengæld er der formet et lille torv med siddepladser. Byens nye mødested er samtidig et formidlingspunkt.

Forskønnelsen af Hundborg er skabt i samarbejde med de lokale borgere – som led i områdefornyelsen.

Projektleder René Melgaard Nielsen fra Byg og Byfornyelse fortæller, at det netop er en styrke ved nedrivningspuljen, at den både kan anvendes til at rydde op i den gamle boligmasse og gøre de små byer attraktive at bo i.

Kommunen kan opkøbe nedrivningsmodne bygninger ved tvangsauktion eller fri handel – og nedrivning samt anvendelsen af den frilagte grund sker altid i dialog med naboerne. Det sker også, at grunden sælges til naboen efter nedrivning.

Det behøver ikke at koste en bondegård at lave byforskønnelse. Nogle gange er det nok bare at fjerne et forfaldent hus, planere jorden og anlægge en lille frugtlund . Andre gange kan nedrivning af huse skabe plads til et nyt bytorv – hvilket selvfølgelig medfører en større omkostning.

Har du et forslag til et projekt?
Thisted Kommune vil meget gerne samarbejde med lokale foreninger, og derfor vil henvendelse fra en gruppe af borgere om et nedrivnings- og byfornyelsesprojekt have høj prioritet – især hvis borgerne ønsker at deltage i projektet.

Teamet er klar ved telefonen – det er bare at tage fat i projektleder René Melgaard Nielsen , hvis man har en idé eller et tip.
Henvendelse kan ske til Team Byfornyelse på tlf. 99172141 eller via mailadressen: rmn@thisted.dk

Kontaktinfo

Plan og Miljø
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon: 99 17 17 17

E-mail:
BBR: bbrkontoret@thisted.dk 
Plan: plan@thisted.dk
Miljø: miljo@thisted.dk
Lokal udvikling: lokal@thisted.dk

Telefontider:

Mandag - fredag 08.00 - 10.00
Torsdag  15.00 - 17.00