TrygFondens livreddere indtager stranden i Nr. Vorupør

Når dagene atter bliver lange og lyse, feriesæsonen begynder, og børn og voksne igen trænger til en dukkert ud for Nr. Vorupør, vil der blive holdt godt øje med dem. TrygFonden Kystlivredning rykker ind på stranden med tårn, redningsudstyr og gode baderåd.

17-02-2021Nyhed

Folk svømmer i havbadet i Nr. Vorupør

TrygFonden og Thisted Kommune har netop indgået et samarbejde om en livredderordning på stranden i Nr. Vorupør, og det betyder, at specialuddannede livreddere fra TrygFonden Kystlivredning i år vil skabe tryghed på stranden i skolernes sommerferie.

- Vores livreddere går snart i gang med at forberede sig på sommerens udfordringer og ser frem til at skabe trygge rammer for strandens gæster og klæde dem på med en masse brugbar viden om, hvad man skal være opmærksom på, når man er i eller ved vandet, siger programchef for sikkerhed i TrygFonden, René Højer.

Thisted Kommune ser frem til sommerens samarbejde.

- Det er et rigtig fint tiltag med professionelle livreddere, der kan være med til at øge sikkerheden og trygheden for de mange, der bruger vores fine strande, siger Esben Oddershede, formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune.

Op til sæsonstart vil TrygFondens velkendte rød- og hvidstribede livreddertårn blive sat op. Tårnet kommer til at fungere som livreddernes arbejdsplads og vil indeholde alt det livsvigtige udstyr, som livredderne har brug for – herunder rescueboard, hjertestarter og andet førstehjælpsudstyr. Udover decideret livreddende indsatser vil livredderne også kunne hjælpe med almindelig førstehjælp og viden om forebyggelse af drukneulykker.

TrygFondens kystlivreddere er på stranden fra den 25. juni til den 18. august. Livredderne har gennemgået en international certificeret specialuddannelse i samarbejde med Dansk Svømmeunion.

Første strand i Thisted Kommune med kystlivreddere
TrygFonden har i forvejen kystlivreddere tilknyttet 37 strande og havnebade i Danmark. I Nordjylland er TrygFondens kystlivreddere til stede på Skagen Sønderstrand, Tversted Strand, Tornby Strand, Løkken Strand, Blokhus Strand og Palmestranden i Frederikshavn. I sommeren 2020 udførte livredderne på de seks strande i alt 9 livreddende aktioner, 218 førstehjælpsaktioner, 420 forebyggende aktioner og 9607 oplysende indsatser.

Det er første gang, at en strand i Thisted Kommune kommer med i TrygFonden Kystlivredning.
Ifølge Esben Oddershede er der brug for den indsats – i en tid, hvor flere og flere finder ud af at holde ferie i Thy og andre steder ved Vestkysten. For havet kan være en vild badeoplevelse.

- Vi har sommetider set, at badegæster har undervurderet havets kræfter. Nu, hvor vi får livreddere i Vorupør, kan vi sende folk mere trygt ud i bølgerne, siger Esben Oddershede.

Den nye aftale med Thisted Kommune løber foreløbigt i et år. Kommunen står for at sætte livreddertårnet op, tage det ned og opbevare det uden for sæsonen, ligesom kommunen skal sørge for overnatning til livredderne.

Kort om TrygFondens indsats for at reducere antallet af drukneulykker i Danmark:
TrygFondens samlede indsats hedder ”Respekt for vand” og har til formål at nedbringe antallet af mennesker, der drukner i Danmark, samt øge sikkerheden, hvor mennesker og vand mødes. Det sker gennem forebyggelse, uddannelse og oplysning, der skal lære danskerne at færdes i, ved og på vandet, samt livredningstjeneste i forbindelse med skolernes sommerferie.

TrygFonden Kystlivredning er landets førende kystlivredningstjeneste med egne livreddertårne på 38 strande og havnebade i hele Danmark og omkring 200 specialuddannede kystlivreddere. Kystlivredningstjenesten er et samarbejde med Dansk Svømmeunion og har eksisteret siden 1998.

Foruden kystlivredningstjenesten kører LivredderPatruljen rundt i hele landet i sommerperioden for at undervise børn og voksne i bade- og vandsikkerhed.

TrygFondens øvrige indsatser på området dækker:
  • Opbygning af viden på vandsikkerhedsområdet, herunder udgivelse af national druknestatistik
  • Opsætning af offentligt redningsudstyr via fadderordninger
  • Oplysningstjeneste, der forebygger drukneulykker ved hjælp af folkeoplysning samt målrettede indsatser til specifikke grupper
  • Udbredelse af viden om grundlæggende svømmeundervisning
  • Udvikling af en national livredderkultur, bl.a. i samarbejde med det danske svømmelandshold og landets svømmeklubber. Målet er, at flere lærer at svømme, og at flere får mulighed for at styrke deres vandkompetencer, så de kan redde sig selv og andre.

Læs mere om TrygFonden Kystlivredning på www.trygfonden.dk eller www.respektforvand.dk.

Kontaktinfo

Teknik og Erhverv

Administration, Plan og Miljø, Drift og Anlæg
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon: 99 17 17 17
Fax: 99 17 21 54
E-mail: teknisk@thisted.dk

Beskæftigelse og Jobcenter Thisted
Skolegade 4C
7700 Thisted
Telefon 99 17 17 17

Erhverv
Skolegade 4C
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 00
E-mail: erhverv@thisted.dk