Guide til vinterferien: 9 coronavenlige oplevelser i skønne Thy

Starten af 2021 har været præget af coronavirus og restriktioner. Men selvom vi bliver nødt til at holde afstand, er der stadigvæk en masse muligheder for hyggelige oplevelser i vinterferien. Pas på jer selv og hinanden. Gør det for Thy.

12-02-2021Nyhed

Grafik

Fordyb dig i en litterær inspirationspose
Selvom bibliotekerne er lukket, kan du alligevel dykke ned i litteraturens uendelige univers. Du kan bestille bestemte bøger eller en inspirationspose ud fra et tema, der interesserer dig. Du bestiller, og så kan du afhente bøgerne tirsdag eller torsdag mellem kl. 15-17 foran dørene til bibliotekerne i Thisted, Hurup eller Hanstholm. Man banker blot på døren, og så kommer der en handske- og mundbindsklædt medarbejder og rækker dig bogposen. Alt, du skal gøre, er at sende en mail til bibliotek@thisted.dk, hvor du oplyser dit fulde navn eller lånenummer, dit bogønske eller dit selvvalgte tema for inspirationsposen, og hvor du ønsker at hente bogposen henne.

Bestig unik kalkstensknude ved Bulbjerg
I Thy er vi også så heldige at have Danmarks eneste fuglefjeld udenfor Bornholm. Den 47 meter høje kalkstensknude ved Bulbjerg er hjem for den nordatlantiske mågefugl Riden. Op til 500 par yngler på stedet. Du kan bestige kalkstensknuden og nyde den storslåede udsigt ud over havet og klitheden. Du kan også gå en tur langs stranden og studere fuglefjeldet nedefra.

Bulbjerg

Klik og hent dit ler
Du har også rig mulighed for at udfolde dig kreativt i vinterferien. I Plantagehuset i Thisted har du mulighed for at hente en klump ler, som du kan kreere lertøj og skulpturer ud af efter fri fantasi hjemme ved spisebordet. Bagefter kan du aflevere det i Plantagehuset igen, hvor det vil blive brændt i keramikværkstedet. Lerklumperne kan bestilles på plantagehuset@thisted.dk til afhentning ved vinduet ind til medborgerhusets kreative værksted mandag og onsdag mellem kl. 13-16 eller tirsdag og torsdag mellem kl. 14-17.

Få noget frisk luft med Thy Walk n’ run
Begge weekender i vinterferien kan du tage familien eller vennerne med ud på en smuk gå- eller løbetur på afmærkede ruter i den thy’ske natur. Thy Race har igennem flere måneder afmærket nye ruter rundt omkring i Thy hver weekend. Ruterne er åbne for alle, og man bestemmer selv, om man vil støtte Thy Walk n’ run ved at overføre et valgfrit beløb på Mobilepay. Der er garanti for unikke naturoplevelser i vores skønne natur, så det er bare med at komme afsted. Du kan læse mere om arrangementet og se de enkelte ruter på Thy Walk n’ run’s side på Facebook.

Natur

Tag på digital shoppetur og støt den lokale handel
Selvom coronarestriktionerne betyder, at en stor del af butikkerne i Thy ikke må byde kunderne fysisk indenfor, så kan du stadigvæk støtte det lokale erhvervsliv. En stor del af byens butikker har arrangeret, at man kan bestille varer og afhente dem på sikker vis. Flere andre har også webshops, så man kan støtte de lokale butikker og få varerne bragt hjem til døren.

Saml havplast på stranden
Thy’s vilde kystlinje er altid et besøg værd. En god travetur langs det brusende hav med vind i håret er en oplagt aktivitet for hele familien. Undervejs kan I hjælpe med at passe på vores skønne natur ved at samle noget af det havplast, der skyller ind langs den jyske vestkyst. Ved flere nedgange til strandene i Thy finder i pallekasser, hvor man kan tage en pose med på sin gåtur. På tilbagevejen kan man aflevere posen med havplast i pallekasserne igen.

Vesterhavet

Slip børnene løs i Hawskoven
I Hawskoven i Hanstholm er der plads til en masse leg på den fine naturlegeplads, hvor der er noget til alle aldre. I finder legepladsen øst for Kai Lindbjergs Gade og nord for Industrivangen. Skal I have varmen, kan I også tænde bål ved Hawskovens shelterplads, hvor man kan søge ly for den kolde vind. I finder også en udendørs crossfitbane, hvis der skal brændes lidt ekstra krudt af.

Se på store vindmøller ved Testcenter Østerild
I Østerild kan du komme helt tæt på fremtidens vindteknologi. De kæmpestore vindmøller strækker sig flere hundrede meter op i luften, og du kan komme så tæt på, at det føles som om, vindmøllernes vinger suser lige over hovedet på dig. Der er åbent for, at I kan udforske området på egen hånd, så længe I følger de anvisninger og afmærkninger, der er på stedet.

Vindmølle

Gå en tur langs Den Blå Løber
En gåtur langs vores smukke Limfjord er også en skøn måde at bruge nogle timer på i godt selskab. Lige nu arbejdes der på at etablere gangstien Den Blå Løber hele vejen mellem Thisted midtby og Eshøj, men allerede nu kan du blandt andet gå turen fra Synopal til Thisted Camping. Ved Synopal kan du også følge med i det store byggeri af det nye Sport Synopal under Cold Hawaii Inland, der blandt andet skal være hjemsted for Thy Cable Park.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00