Grønne biler ved rådhuset i Hurup

Thisted Kommune leaser fem nye elbiler. Det handler både om miljørigtig transport og om at høste erfaringer med den infrastruktur, der er behov for.

29-04-2021Nyhed

Tre nye elbiler står parkeret foran rådhuset i Hurup.
Thisted Kommune har modtaget de første tre af de leasede el-biler, der skal bruges af medarbejdere i teknisk forvaltning, Hurup. De øvrige to biler leveres om en måneds tid.

Thisted Kommune har nu leaset fem nye elbiler til teknisk forvaltning i Hurup.

Flemming Christensen, leder af Affald og Ejendomme, forklarer at der er flere intentioner bag valget af elbiler.

- For det første vil Thisted Kommune gerne gå foran og vise en miljørigtig vej. Men vi vil også gerne samle erfaringer med den infrastruktur, der er behov for i fremtiden, siger han.

Endnu befinder elbilerne sig omtrent i uopdyrket land. Det er de færreste thyboer, der kører elbil, og der er kun en halv snes offentligt tilgængelige ladestandere i Thisted Kommune.

- Inden længe regner vi med, at borgere og turister i stor stil vil køre på strøm. Der bliver et større marked for dem, der udvikler og driver ladestandere. Vi vil gerne opnå en forståelse for, hvilken planlægning og service, der er brug for, siger Flemming Christensen.

Samler erfaringer til grøn omstilling
Når medarbejderne kører på strøm i tjenestebilerne fra teknisk forvaltning, samler de også erfaringer, som kan bruges af andre afdelinger i Thisted Kommune, når de skal udskifte deres vognpark til fordel for grøn energi.

Flemming Christensen oplyser, at elbiler er lidt dyrere i anskaffelse end benzin- og dieseldrevne biler. Til gengæld koster de kun 0,25 kroner pr. kilometer i drift. Det er en tredjedel af, hvad det koster at bruge biler, der kører på fossilt brændstof.

Thisted Kommunes afdeling, Park og Vej, har i øvrigt også indkøbt en eldrevet værkstedsbil sidste år.

- Bilen kører fremragende, og det er bestemt ikke den sidste elbil, vi har købt, siger Kurt Bennedsgaard, driftsleder i Park og Vej.

Kontaktinfo

Drift- og Anlæg
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon: 99 17 17 17
Fax: 99 17 21 54
E-mail: teknisk@thisted.dk