Thisted Kommune opfordrer alle administrative medarbejdere til at arbejde hjemme

Direktionen i Thisted Kommune har opfordret alle administrative ansatte til at arbejde hjemme - foreløbigt i 14 dage.

21-09-2020Nyhed

Et stigende smittetryk i hele landet fik i fredags statsministeren til at indkalde til et pressemøde. På mødet opfordrede hun til, at alle offentlige og private ansatte så vidt muligt arbejder hjemme.

Den opfordring har direktionen ved Thisted Kommune valgt at sætte handling bag allerede fra mandag i uge 39.

I weekenden sendte kommunaldirektør Ulrik Andersen derfor en mail ud til samtlige ansatte, hvori han bad om en konkret vurdering af, hvilke opgaver som kunne løses hjemmefra med kort varsel.

- Der er taget rigtigt godt imod udmeldingen, og det har betydet, at vi allerede mandag har set de første medarbejdere arbejde hjemmefra og dermed ikke møde ind på deres sædvanlige plads. Så stor ros til alle for at tage ansvar og handle hurtigt, forklarer Ulrik Andersen.

Henover weekenden er der derfor blevet arbejdet på højtryk blandt gruppen af chefer, som står med den daglige ledelse og opgavefordeling. Mange medarbejdere har desuden selv meldt tilbage, at de godt kunne arbejde hjemme uden først at skulle ind på rådhuset eller i administrationen for at hente eksempelvis it-udstyr.

Desuden har direktionen anbefalet, at alle sociale arrangementer, fysiske møder og andre ting, der kræver, at man mødes fysisk, bliver aflyst. Medarbejdere skal i stedet så vidt muligt benytte de digitale mødeformer, som mange allerede kender fra den første bølge af corona-epidemien i foråret.

Fysiske møder ved jobcentret eller i Borgerservice følger dog stadig de normale retningslinjer, hvor du skal bestille tid. Er du i tvivl om, hvorvidt et møde bliver gennemført, må man meget gerne kontakte Thisted Kommune på telefon 99 17 17 17. Alle institutioner og udekørende funktioner, dvs. dagplejere, skoler, børnehaver og hjemmeplejen fungerer som normalt (under hensyn til de gældende sundhedsfaglige retningslinjer).

I første omgang forventer Ulrik Andersen, at medarbejderne skal arbejde hjemme frem til d. 4. oktober. Herefter vil direktionen tage stilling til situationen på ny.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00