Hjælp os med at hædre thyboer, der har gjort en forskel for Danmark

Hvert år den 5. september arrangeres der et optog gennem Thisted by for at hædre veteranerne, der har været udsendt for Danmark. I år er arrangørerne bag tvunget til at markere dagen på alternativ vis, og vi håber, at du har lyst til at bakke op.

01-09-2020Nyhed

På billedet ses annoncen, der er indrykket i ugeaviser og Nordjyske for at markere flagdagen.
Aktørerne bag den årlige flagdag har i år indrykket denne annonce i ugeaviser og Nordjyske for at hædre veteranerne for deres indsats.

Lørdag den 5. september er en særlig dag.

Det er den årlige flagdag, hvor alle veteraner, der har været udsendt for Danmark, hædres for deres indsats.

I Thisted Kommune markeres dagen normalt med et optog gennem Thisted og en middag for alle veteraner i Thy. I år er det desværre ikke muligt at vise veteranerne denne respekt på grund af coronasituationen.

Derfor har Beredskabsstyrelsen Nordjylland, Thisted Kommune, Thisted Amts Garderforening og de Danske Forsvarsbroderselskaber for Thisted og omegn gået sammen om en alternativ hædring af veteranerne.

- Vi vil gerne vise alle veteraner i Thy, at de er i vores tanker på denne dag, og at vi er taknemmelige for deres indsats, selvom vi ikke kan afholde flagdagen, som vi plejer, siger Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune.

Hejs flaget for veteranerne
Thisted Kommune og Beredskabsstyrelsen Nordjylland har indrykket en annonce i de lokale ugeaviser og Nordjyske for at vise veteranerne, at de langt fra er glemt, selvom flagdagen ikke bliver markeret med optog i år.

Derudover håber arrangørerne, at mange thyboer har lyst til at markere dagen derhjemme ved at hejse flaget til ære for veteranerne.

- Jeg er dybt taknemmelig for dem, der har ydet en indsats for Danmark, og det vil vi gerne markere og ære, og vi håber, at thyboerne har lyst til at bidrage, siger Lennart Kvist Sørensen, der er chef for Beredskabsstyrelsen Nordjylland.

Thisted Kommune markerer også dagen ved at fortælle tre veteraners historier. Du kan læse dem her.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00