Besøgsrestriktioner på plejecentre i Thisted Kommune

Styrelsen for Patientsikkerhed har den 23. oktober givet påbud om midlertidige besøgsrestriktioner på alle plejecentre i Thisted Kommune.

23-10-2020Nyhed

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag givet Thisted Kommune påbud om at begrænse besøg på plejecentrene i kommunen. Det er en kombination af det stigende smittetal og risikoen fra de minkbesætninger, som Fødevarestyrelsen er i færd med at slå ned i Thy, der udløser påbuddet. Påbuddet betyder, at der med det samme bliver indført en restriktion på de fysiske besøg ude og inde på plejecentre i Thisted Kommune.

Fra fredag d. 23. oktober er det derfor som udgangspunkt ikke muligt at komme på fysisk besøg på plejecentrene, medmindre en beboer er kritisk syg, eller at man er udpeget som nærmeste pårørende (dette kan kun være én person). Påbuddet gælder for følgende:

• Åbakken i Hurup
• Dragsbækcentret, Kristianslyst, Vibedal i Thisted
• Friplejehjemmet i Bedsted
• Fjordglimt i Sennels
• Fyrglimt i Hanstholm
• Klitrosen i Klitmøller
• Kastaniegården i Snedsted
• Kløvermarken i Koldby
• Sct, Thøgersgaard i Vestervig
• Solgården i Hundborg
• Solhjem i Østerild
• Trye i Frøstrup

Direktør for social- og sundhed, Tue von Påhlman, forklarer om den aktuelle situation:

- Vi har en alvorlig situation i Thy med både et stigende smittetal og et antal smittede besætninger på lokale minkfarme. Det får Styrelsen for Patientsikkerhed til at reagere ved at komme med et påbud mod at komme indenfor på vores plejecentre, for at beskytte udsatte borgere bedst muligt. Det har vi set i andre kommuner, og nu er turen altså kommet til os.

Han supplerer:

- Vi retter os naturligvis efter et påbud fra Styrelsen, ligesom vi gjorde i foråret. Derfor er der fra i dag altså indført et midlertidig stop for de fysiske besøg på plejecentrene, medmindre man er den nærmeste pårørende eller en beboer er livstruende syg.

Stadig muligt med besøg ved kritisk sygdom eller nærmeste pårørende

Det vil altså fortsat være muligt at komme på besøg, hvis en beboer er i en livstruende situation, eller hvis man er den nærmeste pårørende til en beboer. For øvrige besøgende betyder de nye restriktioner, at plejecentrene i en periode går tilbage til primært at tilbyde digital kontakt. Opkald pr telefon, via Teams, Skype eller Facebook bliver således igen en mulighed.

Tue von Påhlman forklarer videre, at de digitale muligheder altså bliver i stil med det, som de fleste pårørende stiftede bekendtskab med i foråret. Samtidigt kommer de ansatte til at værne ekstra godt om beboerne, ligesom de har gjort hidtil.

- Alle vores medarbejdere på hvert enkelt center kommer til at gøre, hvad de kan, for at passe så godt på beboerne og stadig yde den store omsorg, de har vist hele vejen igennem coronakrisen, afslutter Tue von Påhlman.

De fysiske besøg bliver genindført når Styrelsen for Patientsikkerhed vælger at ophæve påbuddet.

Læs påbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed.


Find kontaktoplysninger på plejecentre i Thisted Kommune

(artiklen er opdateret d 16. november med påbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhd)

Kontaktinfo

Ældre og Træning
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 19 20

Træning og Rehabilitering
Social-, Sundhed- og Kulturforvaltningen
Simons Bakke 37
7700 Thisted
Telefon 99 17 19 82
E-mail: traening@thisted.dk

Visitation og hjælpemiddeldepot
Industrivej 5
7700 Thisted
Telefon: 99 17 19 10
E-mail: visitation@thisted.dk


Åbningstider:

Mandag - onsdag   
08.00 - 15.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 13.00

Telefontider:

Mandag - onsdag   
08.00 - 15.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 13.00