Stigende smittetryk i Thy

Corona er her stadig. Det kan både ses og mærkes, at smitttetrykket de sidste par dage har været stigende. Flere udbrud lokalt har gjort, at farven på Sundhedsstyrelsens coronakort er ændret fra lys til mørk brun, og seneste tal for de sidste syv dage hedder 27 nye smittede. Der er derfor al mulig grund til at huske på de gældende retningslinjer i hele Thy og lade sig teste, hvis man har milde symptomer.

21-10-2020Nyhed

Et stigende smittetryk i Thy får endnu engang Thisted Kommune til at komme med opfordringen til borgerne om at huske de gældende retningslinjer: hold afstand, sprit af, og hav omtanke med hvor og hvordan du færdes blandt andre mennesker. Til det kommer nu også muligheden for, at man ved lette symptomer kan lade sig teste på det regionale testcenter ved sygehuset i Thisted uden en lægehenvisning.

Senest har børnehaven Kernehuset i Østerild fået konstateret en medarbejder positiv med corona, hvilket har medført en midlertidig lukning. Både børn, forældre og personalet i institutionen er blevet bedt om at få foretaget en coronatest.

- Når vi har en medarbejder, der pludseligt viser sig at være positiv med corona uden selv at føle symptomer i over en uge, ja så må vi desværre sætte gang i en nedlukning, forklarer Lars Sloth, direktør for Børn og Familie i Thisted Kommune. Han uddyber:

- Derfor har vi besluttet at lukke hele institutionen og bede alle om at lade sig teste, da vi ikke som normalt kan gå ind og lave en smitteopsporing. Medarbejderen har nemlig været på arbejde i efterårsferien, og med næsten 14 dages tilbageblik er det ikke muligt at lave smitteopsporing på, hvilke børn, kolleger og forældre som vedkommende måske har været i nær kontakt med.

Udover Kernehuset er den generelle smittestigning i Thy formentligt også relateret til den omfattende smitte blandt minkfarme, der i de forløbne uger har bredt sig ud over hele Nordjylland. Derfor har Fødevarestyrelsen sammen med Midt- og Vestjyllands Politi, Beredskabsstyrelsen og kommunen nu fået oprettet en rensefacilitet for medarbejderne, som er med til at aflive dyrene, i Thisted Lufthavn. Det er den Nationale Operative Stab (NOST) der står for at koordinere arbejdet.

Ingen nedlukning eller besøgsrestriktioner


Selv med det stigende smittetal og den alvorlige situation, har direktionen i Thisted Kommune endnu ikke fundet det nødvendigt at genindføre yderligere restriktioner på eksempelvis skoler, dagtilbud eller plejecentre.

- Situationen er uden tvivl alvorlig, men vi er ikke der hvor en nedlukning af eksempelvis alle bosteder, plejecentre eller samtlige skoler kommer på tale igen, understreger kommunaldirektør Ulrik Andersen. Han afslutter:

- Så længe thyboerne bliver ved med at udvise en god coronaadfærd, og vores medarbejdere overholder retningslinjerne, så kan vi også blive ved med at have en hverdag, der er nogenlunde normal. Men oplever man symptomer, så er det en rigtig god ide at lade sig teste.

For alle administrative medarbejdere ved kommunen gælder, at man kun kan afholde absolut nødvendige fysiske møder på tværs af de forskellige afdelinger og arbejdssteder. Desuden vil kommunen begrænse fysiske møder med borgere og i videst muligt omfang gøre brug af Teams eller telefonisk kontakt. Derudover har alle medarbejdere i administrationen i forvejen fokus på at arbejde hjemmefra i et større omfang end normalt.

Styrelsen for Patientsikkerhed offentliggjorde desuden onsdag d. 21. oktober, at alle personer med lette symptomer, nu kan bestille en tid til test via coronaprøver.dk uden først at have en lægehenvisning. Samtidigt understregede de, at man ved fremmøde på testcentret skal bære mundbind.

Læs mere om coronatest uden lægehenvisning samt om smitterisikoen ved bopæl nær minkfarme.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00