Smittetrykket falder: Nu kan du igen besøge familie på plejehjem og plejecentre

Styrelsen for Patientsikkerhed har oplyst Thisted Kommune, at besøgsforbuddet på plejecentre og plejehjem i kommunen kan ophæves med øjeblikkeligt varsel.

25-11-2020Nyhed

Lyserød grafik, hvor der står: Besøg bedste.

I flere uger har det som udgangspunkt ikke været muligt at besøge familiemedlemmer på plejecentre og plejehjem i Thisted Kommune på grund af risiko for coronasmitte.

Men nu er der godt nyt til alle de thyboer, der har været adskilt fra deres kære.

Onsdag den 25. november har Styrelsen for Patientsikkerhed meddelt Thisted Kommune, at man nu ikke længere vurderer, at det er nødvendigt at forbyde besøg på plejecentre og plejehjem i kommunen.

Det betyder, at der nu igen er adgang for besøgene på plejecentre og plejehjem i Thy, så længe det kan ske på en forsvarlig måde, der lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Ida Pedersen, der er formand for Social og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune, er glad for, at de ældre borgere i kommunen nu igen kan få besøg af familie og venner.

- Jeg er sikker på, der er rigtig mange ældre, der glæder sig rigtig meget til igen at kunne få besøg. Besøgsforbuddet var til for at beskytte dem mod smitte, men det har absolut ikke været en rar tid for hverken dem eller deres pårørende. Det ved vi godt, og vi er meget glade og lettede over, at det nu er slut, siger Ida Pedersen.

Færre smittede i kommunen
Besøgsforbuddet blev indført, fordi Styrelsen for Patientsikkerhed vurderede, at det var nødvendigt for at forebygge og inddæmme udbredelsen af coronavirus.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed vælger man at fjerne besøgsforbuddet, fordi smittetrykket i Thisted Kommune er faldet til 25 smittede pr. 100.000 borgere de seneste syv dage.

Samtidig bliver der lagt vægt på, at der ikke længere er smittede minkfarme i kommunen.

Det vil dog fortsat være nødvendigt at følge de retningslinjer, som gælder i andre dele af samfundet. Det vil sige holde afstand, spritte hænder og ikke tage på besøg, hvis man oplever at have symptomer på corona. Besøgene skal desuden foregå i beboernes lejligheder. 

Du kan læse mere om Sundhedsstyrelsens anbefalinger til besøg på plejehjem og plejecentre på:

Kontaktinfo

Ældre og Træning
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 19 20

Træning og Rehabilitering
Social-, Sundhed- og Kulturforvaltningen
Simons Bakke 37
7700 Thisted
Telefon 99 17 19 82
E-mail: traening@thisted.dk

Visitation og hjælpemiddeldepot
Industrivej 5
7700 Thisted
Telefon: 99 17 19 10
E-mail: visitation@thisted.dk


Åbningstider:

Mandag - onsdag   
08.00 - 15.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 13.00

Telefontider:

Mandag - onsdag   
08.00 - 15.00
Torsdag 08.00 - 17.00
Fredag 08.00 - 13.00