Håndværkere arbejder på højtryk med nyt sundhedshus i Hundborg

Lokale håndværkere får stor ros for ombygning af tidligere skole til lægehus og mødested for hjemmeplejen.

09-11-2020Nyhed

To håndværkere kigger på tegninger på Hundborg Skole
Johnni Vestergaard fra Tømrerfirmaet Vestergaard er glad for at få mulighed for at deltage i et lokalt byggeri. Her ses han sammen med tømrerlærling Toke Nyborg Eskildsen. Foto: Thisted Kommune.

Til december flytter Lægehuset Thyland efter planen ind i nyindrettede kliniklokaler på Vorupørvej 168 – den tidligere folkeskole og sprogskole.

Endnu ser det en smule råt ud, men de tidligere klasseværelser er nedbrudt og erstattet af nye ruminddelinger. Håndværkerne arbejder på højtryk, og de får ros for deres indsats.

- Der har været et helt fantastisk samarbejde mellem håndværkerne. De har været gode til at snakke sammen og give plads til hinanden. Derfor kan det lade sig gøre at blive færdige til tiden, siger Tommy Lind, projektleder i Thisted Kommune.

I centrum af Hundborg indrettes ikke blot læge- og sygeplejeklinik – men også mødested for hjemmeplejen i Team Midt.
Det er et større puslespil med i alt 1500 kvadratmeter.

- Vi har været inde og røre ved alle rum – på nær gymnastiksalen, siger Tommy Lind.

Et komplet sundhedshus
Hjemmeplejens 90 ansatte kræver ikke blot møderum og kantine men også omklædningsfaciliteter, toilet/bad, tøjdepot og kontorpladser.

Lægehuset råder over det meste af den vestlige fløj – den ældste del af folkeskolen. Her indrettes klinik til fire læger – på sigt fem, to sygeplejeklinikker, akutklinik, laboratorie og naturligvis modtagelse/venterum og sekretariat.

Thisted Kommune finansierer hele ombygningen – inklusive fast inventar, transportable vaske, instrumentvaskere til såvel lægeklinik og hjemmepleje – samt behandlerstole til hjemmeplejen.

Det er et byggeri, der koster i alt fem millioner kroner. Og derfor er de lokale håndværksfirmaer også meget glade for at have fået opgaven. Det har de haft mulighed for, fordi byggeriet har været udbudt i fagentrepriser – i en indbudt licitation.

- Vi er glade for, at vi har fået mulighed for at være med her. Det er et lidt større byggeri, og det har betydning for vores omsætning, siger Jesper Thousgaard, medindehaver af Vestkystens VVS, Bedsted.

Johnni Vestergaard, medejer af Tømrerfirmaet Vestergaard A/S, Hundborg, er ligeledes meget glad for at have fået mulighed for at byde ind på opgaven:

- Det er vigtigt for os at få mulighed for at byde ind på kommunale byggeprojekter, fordi vi har den kapacitet, vi har.

Han nævner også den økonomiske tryghed i at arbejde med kommunale projekter og muligheden for at inddrage lærlinge, hvilket kommunen endda stiller krav om.

Stort tidspres
Byggeprojektet har været under et stort tidspres – af flere grunde. Hjemmeplejen i Snedsted (Team Midt) har længe været præget af pladsmangel, og corona-situationen har ikke mindsket problemet. Derfor er hjemmeplejen allerede flyttet ind i den nyeste fløj af den tidligere sprogskole.

- Vi er helt vildt glade for at være her. Her er ro og plads, siger Nina Odde, leder af hjemmeplejens område Syd (Hurup og Snedsted).

De praktiserende læger, Klaus Wilbrandt Kjær og Antonio Tivalotti, har netop overtaget byens eksisterende lægepraksis, Lægerne i Hundborg på Solgårdsvej, der har 3000 patienter tilknyttet.

De tre sygeplejersker og sekretæren herfra flytter med over i den nye klinik i den tidligere skole. Lægehuset prioriteres derfor nu i den sidste fase af den kolossale ombygning.

Tommy Lind har fulgt byggeriet tæt sammen med byggeudvalget, hvor brugerne også er med, og han er imponeret over, hvor hurtigt det hele er skredet frem siden juni, hvor licitationen blev afgjort.

Tæt og smidigt samarbejde
Projektlederen har været på byggepladsen minimum én gang pr. uge, og han er ikke i tvivl om, at det er håndværkernes smidighed og indstilling til at finde løsninger i fællesskab, der har været afgørende for, at byggeriet er ved at være i mål.

Fra håndværkerside lyder der også anerkendende ord til projektstyringen.

- Vi har et super godt samarbejde med kommunen. Tommy har en fornuftig tilgang til tingene. Han er god til at finde løsninger her og nu, siger Johnni Vestergaard.

Jesper Thousgaard, Vestkystens VVS:

- Der har været et godt samspil mellem projektlederne og de svende, der er på pladsen. Vi holder en løbende dialog. Vi løser udfordringerne, når de opstår, og det får tingene til at glide hurtigere og nemmere. Hvis man får tingene koordineret fornuftigt, bliver der et bedre flow i opgaverne og bedre mulighed for at overholde tidsplanen.

Johnni Vestergaard, der i øvrigt også var med til at ombygge folkeskolen til sprogcenter i 2013, er glad for at være med til at skabe nye spændende rammer for den bygning, han selv kender så godt fra skoletiden.

- Det er en god ting for byen, at skolen kan blive brugt i stedet for, at den står tom. Det er dejligt, at der sker noget. Det giver også arbejdspladser, siger han.

Kontaktinfo

Drift- og Anlæg
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon: 99 17 17 17
Fax: 99 17 21 54
E-mail: teknisk@thisted.dk