'Det er et hårdt slag, men vi kommer igennem det sammen'

Regeringen har annonceret en lang række nye corona-restriktioner, der blandt andet får store konsekvenser for hverdagen i Thy.

05-11-2020Nyhed

Portrætfoto af Ulla Vestergaard.

En lang række nye restriktioner, der skal inddæmme smitten med en ny muteret version af covid-19, er blevet annonceret af statsminister Mette Frederiksen.

De nye restriktioner gælder i fire uger, og de får omfattende betydning for blandt andet thyboerne.

Borgmester Ulla Vestergaard fortæller, at hun har stor forståelse for, at de nye restriktioner vil få konsekvenser for rigtig mange thyboers liv.

- Det er en anden hverdag, vi thyboer går i møde de næste fire uger. Der er ingen tvivl om, at de nye restriktioner er et hårdt slag. Men vi skal nok komme igennem det her sammen. Vi skal vise resten af Danmark og verden, at vi passer på dem og hinanden, siger hun.

Fire uger i kommunal boble

Ulla Vestergaard udtrykker også sin store sympati for de minkavlere, der mister deres levebrød. Og de mange erhvervsdrivende i Thy, der går en usikker tid i møde.

- Det er en meget svær situation. Nu skal vi stå sammen, som vi har tradition for i vores kommune. Vi skal hjælpe hinanden, så vi hurtigst muligt kan komme tilbage til noget, der bare er nogenlunde normalt, siger Ulla Vestergaard.

Kommunaldirektør Ulrik Andersen udtrykker også stor forståelse for, at de nye restriktioner har vidtrækkende konsekvenser for rigtig mange.

- Det er en helt exceptionel situation, at vi nu skal leve i kommunale bobler. Det giver selvfølgelig nogle helt særlige udfordringer, men det er vigtigt at sige, at livet inde i den boble går videre, og at alle velfærdsområder fortsat skal fungere, siger Ulrik Andersen.

Ulrik Andersen oplyser, at man de kommende dage vil konkretisere, hvordan de nye retningslinjer kommer til at påvirke blandt andet daginstitutioner, skoler og kommunalt ansatte.

Her er overblikket over de nye restriktioner


De nye restriktioner træder i kraft i etaper. De første restriktioner træder i kraft allerede i aften, mens de øvrige restriktioner træder i kraft henholdsvis lørdag og mandag.

Følgende restriktioner gælder allerede fra i aften den 5. november:

 • Alle borgere i Thisted Kommune opfordres kraftigt til at blive i kommunen. Regeringen oplyser, at man kun bør krydse kommunegrænsen, hvis man har en kritisk arbejdsfunktion eller et uopsætteligt ærinde i en anden kommune.
 • Samtidig bør borgere de resterende kommuner i Danmark ikke rejse ind i Thisted Kommune og de øvrige seks nordjyske kommuner, der er omfattet af restriktionerne, medmindre man har en kritisk arbejdsfunktion eller et uopsætteligt ærinde.
 • Offentlige og private arbejdspladser opfordres kraftigt til at hjemsende medarbejdere.
 • Alle borgere i de syv nordjyske kommuner - herunder Thisted Kommune - skal være meget opmærksomme på, hvor mange man ser. Dette gælder også borgere internt i kommunen.

Lørdag den 7. november træder følgende restriktioner også i kraft:

 • Restauranter, barer, værtshuse og caféer skal lukke for alt andet end take-away.

Mandag den 9. november træder følgende restriktioner i kraft:

 • Studerende på videregående uddannelse skal overgå til digital undervisning og digitale eksaminer.
 • På ungdomsuddannelser og voksenuddannelser må der maksimalt være et fremmøde på 50 procent.
 • Elever i 5.-8. klasse skal have fjernundervisning hjemmefra, mens 0.-4. klasse og 9. klasse fortsat kan møde op. For disse klasser vil der dog være et krav om minimum én meters afstand.
 • Dagtilbud kan fortsat passe børn, men det skal ske i mindre og faste grupper.
 • Den offentlige transport mellem kommunerne vil lukke ned. Folk med kritisk jobfunktion skal dog fortsat have mulighed for at komme på arbejde med offentlig transport. Derudover vil der fortsat være skolebusser i drift. Der vil fortsat være offentlig transport internt i kommunen. 
 • Tidligere undtagelser til forsamligsforbuddet på 10 personer annulleres.
 • Biografer, teatre, biblioteker, indendørs idrætsfaciliteter, forlystelsesparker mv. skal også lukke ned.
 • Udlændige, der vil rejse til Danmark for at besøge eller arbejde i de syv nordjyske kommuner - heriblandt Thisted Kommune - afvises som udgangspunkt.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00