Thisted Kommune støtter erhvervslivet

Den nye ændring af anlægsloftet kommer i praksis ikke til at betyde noget for kommunen, fordi anlæggene i 2020 allerede er på et historisk højt niveau, og flere anlæg allerede er flyttet frem i forhold til tidsplanen.

30-03-2020Nyhed

Der er allerede rakt endnu en hånd ud mod de lokale virksomheder og erhvervsdrivende fra Thisted Kommune, i form af en række fremrykkede anlægsprojekter. Derfor kommer regeringens tiltag med at fjerne loftet over, hvor mange penge som kommunerne må bygge nyt for, ikke til at betyde en masse i Thisted. For projekterne og investeringerne er allerede godt på vej.

Udgifterne til nye bygninger, ombygninger eller andre faciliteter i 2020 er sat til at være på 232 mio. kr., hvilket er et historisk højt niveau. Det er ikke mindre end 82 mio. kr. over den oprindelige anlægsramme, for en kommune af Thisted Kommunes størrelse.

Det høje anlægsniveau i 2020 kan bl.a. forklares med, at Thisted Kommunes Kommunalbestyrelse allerede tilbage i februar måned fremrykkede en række større investeringer. Alene på projektet Cold Hawaii Inland valgte Kommunalbestyrelsen at rykke opstarten af Synopal Havn og af den rekreative forbindelse fra Silstrup over Søbadet og til Synopal, også kaldet Den Blå Løber, frem. Det beløber sig alene til budgettet 31,5 mio. kr. Derudover er der en ny børnehave på vej i det østlige Thisted, mens Center for Sundhed (Thy-Hallen) også er rykket frem, og arbejdet med bl.a. det nye genbrugscenter i Hurup, flere cykelstier rundt i kommunen og renovering af Amtoft Lystbådehavn .

Når man på denne måde vælger at fremrykke en investering i anlæg giver det altså lokale virksomheder muligheder for at komme igang med projekterne, der ellers først skulle være startet til efteråret eller i 2021.

- Vi forventer, at Thisted Kommunes høje anlægsniveau vil udgøre et væsentligt bidrag til at holde hjulene i gang, ikke mindst hos de lokale virksomheder og håndværkere, forklarer borgmester Ulla Vestergaard

En anden håndsrækning til de lokale virksomheder og erhvervsdrivende satte Thisted Kommune i værk allerede i sidste uge, nemlig ved at suspendere fristen for betalinger til leverandørerne. Det betyder, at alle fakturaer over 5.000 kr. nu bliver betalt så hurtigt som muligt og dette kan have stor betydning for leverandører, som står og mangler likviditet.

Kontaktinfo

Center for Økonomi og Løn
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17

Åbningstider:

 Center for Økonomi og Løn
   
Mandag -
onsdag

08.00 - 14.30

Torsdag
08.00 - 16.30

Fredag 08.00 - 13.00
 
 Opkrævningen
   
Mandag -
tirsdag

 8.00-15.00
Onsdag

 Lukket
Torsdag

8.00-17.00
Fredag

 8.00-13.00