Sundhedsberedskab træder nu i kraft

Direktionen har den 10. marts valgt at iværksætte sundhedsberedskabet i Thisted Kommune på baggrund af coronavirusset. Det betyder blandt andet, at sundhedsberedskabsledelsen koordinerer indsatserne og samarbejdet med bl.a. regionen, beredskabet, andre kommuner og Sundhedsstyrelsen

10-03-2020Nyhed

Det er kommunens - og dermed sundhedsberedskabsledelsens - opgave at sikre en koordineret indsats og informationer overfor både borgere og medarbejdere, samt overfor gæster, pårørende med videre som har deres gang ved eksempelvis ældrecentre eller bofællesskaber under et sundhedsberedskab.

- COVID-19 er noget, som er på alles læber og som allerede påvirker rigtigt mange af vores medarbejdere, borgere og pårørende i hverdagen. Derfor har vi valgt at aktivere vores sundhedsberedskabsplan i dag, for både at være på forkant og for at give en sikker styring med indsatsen, fortæller Tue von Påhlman, social- og sundhedsdirektør og formand for sundhedsberedskabsledelsen.

Han uddyber:

- Situationen med coronavirus i Danmark udvikler sig dag for dag, og det kalder på sikker styring. Det ønsker vi at give både borgere og medarbejdere. Det er samtidigt et udtryk for, at vi tager situationen alvorlig og vil udvise rettidig omhu over for både borgere og medarbejdere, præcis som Sundhedsstyrelsen og statsministeren har opfordret til.

I Thisted Kommune er der indtil videre kun kendskab til ganske få (under fem) tilfælde, hvor man har valgt at sætte personer i karantæne - tre personer har frivilligt valgt at blive hjemme af sikkerhedshensyn efter at have rejst i risikoområderne, mens en fjerde er blevet anbefalet det af praktiserende læge. Der er ikke konstateret smitte med coronavirus af nogle af de fire. Antallet af tilfælde kan naturligvis ændre sig over de kommende uger.

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Da statsminister Mette Frederiksen holdt pressemøde tidligere idag, understregede hun sammen med bl.a. sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, direktøren for Sundhedsstyrelsen samt chefen for beredskabet vigtigheden af, at både kommuner og regioner tager hensyn til de grupper af borgere, der kan være særligt udsatte.

Derfor opfordrer Sundhedsstyrelsen til eventuelt at udskyde større arrangementer eller som minimum planlægge dem under hensyntagen til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Deres anbefalinger er fortsat at

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme - ikke dine hænder
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen
  • Hvis du er ældre eller kronisk syg - hold afstand og bed andre tage hensyn
Disse anbefalinger gælder også i Thisted Kommune.

Medarbejdere ved kommunens forskellige områder, institutioner med videre opfordres til at løbende at holde sig orienterede ved deres nærmeste leder. Desuden bliver der givet information på kommunens intranet og hjemmeside samt via Facebook.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00