STU flytter undervisning til Hanstholm

Med den kommende genåbning af skolernes 6. til 10. klasse samt af STU, EUD og FGU på mandag, bliver det også muligt for eleverne på den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU, afdeling 2) i Thisted Kommune at vende tilbage. Men for nogle bliver lokalerne lidt anderledes, end hvad de har været vant til.

15-05-2020Nyhed

Græshytten i Hanstholm bliver midlertidigt lejet ud til STU
Græshytten i Hanstholm bliver midlertidigt lejet ud til STU

For eleverne på den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, STU afdeling 2 i Thisted Kommune er næste uge lig med at vende tilbage til skolebænken. Men skolebænken, eller rettere undervisningsstedet, er blevet flyttet. Før mødte eleverne ind ved botilbuddet Møllehuset, men på mandag er lokalerne flyttet til Hanstholm.

I Hanstholm er der nemlig en spejderhytte, Græshytten, som eleverne har fået lov at benytte i undervisningenstimerne. Som udgangspunkt flytter al undervisning udendørs, men i tilfælde af dårligt vejr, kan eleverne nemmere overholde afstandskravet på mindst en meter fra næsetip til næsetip i Spejderhytten. Samtidig har lederen af STU, Tina Bak, fået en aftale op at stå med Naturstyrelsen Thy. Aftalen betyder, at eleverne kan hjælpe til med en række opgaver i Hanstholm.

- Jeg henvendte mig til Naturstyrelsen for at høre, om vi kunne få et samarbejde på plads mellem vores elever og så dem. Det var de heldigvis meget positive omkring, og vi fandt ret hurtigt en række meningsfulde aktiviteter og opgaver, som eleverne kan hjælpe til med, fortæller Tina Bak

For eksempel kan eleverne hjælpe med at klippe grene og holde de grønne områder og skovstierne fri for skrald - vel at mærke de områder, som Naturstyrelsen råder over. Dette inkluderer også at samle plastik og andet affald, som er skyllet op på stranden. En anden stor opgave bliver at rydde op i bunkere, hvilket vil foregå efter alle sundhedsfaglige og forsvarlige retningslinjer og i samarbejde med Naturstyrelsen. Dette er opgaver, som Naturstyrelsen Thy næppe havde mulighed for at få løst uden hjælp fra STU 2.

Det er desuden vigtigt for STU, at opgaverne giver mening for eleverne og de kan se, at deres arbejde nytte og hjælper andre mennesker. Det mener Tina Bak, at det gør:

- Vi kan jo tilbyde eleverne nogle ekstra udendørs aktiviteter, udover vores nødundervisning. De aktiviteter er nogle, som eleverne kan se gør en forskel - der er jo for eksempel et synligt resultat, når man klipper en sti fri, så andre kan befærde den. Eller når man samler en affaldspose fyldt med skrald.

Udover samarbejdet kom så muligheden for at benytte Græshytten, der ellers normalt bliver brugt af Hanstholms KFUM-spejdere.

- Vi blev jo nødt til at finde en løsning, hvor vi kunne være ude det meste af tiden og samtidig have mulighed for at trække ind, hvis vejret bliver dårligt. Lige nu forventer vi at kunne lave udendørs nødundervisning de fleste dage, herunder at arbejde for Naturstyrelsen Thy – og jeg har bestilt solskin og stille vejr i Hanstholm frem til sommerferien, afslutter Tina Bak.

På STU er der 17 elever og 11 ansatte, heraf fire elever, som er blevet tilbage i en pavillon i Møllehuset og vil få undervisningen dér. I alt forventer STU at være i Hanstholm området i seks uger, hvorefter der er sommerferie.

Samarbejdet med Naturstyrelsen Thy fortsætter efter sommerferien.

Kontaktinfo

Undervisning
Børne- og Familieforvaltningen
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
E-mail: folkeskole@thisted.dk

Åbningstider:

Mandag -
onsdag
 10.00 - 14.00

Torsdag
 
 10.00 - 16.30

Fredag

 10.00 - 13.00

Telefontider:

Mandag -
onsdag
 08.00 - 15.00

Torsdag
 
 08.00 - 17.00

Fredag

 08.00 - 13.00