Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

Thy rundt med sommerbussen og guiden Thorkild

For 8. år i træk kan man opleve Nationalpark Thy, kystbyerne og Vejlerne fra et sæde på Rute 88.

18-06-2020Nyhed

Der er indlagt flere stop på ruten – her Stenbjerg Landingsplads.
Der er indlagt flere stop på ruten – her Stenbjerg Landingsplads.

- Jeg glæder mig meget til det, siger Thorkild Møller.

Han er guide på tre forskellige ture, der kan opleves med bus rundt i Thy hver uge sommeren igennem.

Thorkild Møller fortæller undervejs om Nationalpark Thy, kystbyerne, kulturhistorien og naturen – i en skøn blanding af fakta og anekdoter.

Thorkild har mange års erfaring som rejseguide, og desuden har han været frivillig formidler i Nationalpark Thy i en årrække.
Ruterne er helt fra starten for otte år siden planlagt i et samarbejde mellem Nordjyllands Trafikselskab, turistkontoret i Thisted, Nationalpark Thy, guiden og Thisted Kommune.

Hvert år har samarbejdspartnerne evalueret ruterne. Derfor er de blevet udbygget og ændret løbende – for at forbedre oplevelsen for gæsterne. I år er der en nyhed.

- Vi kommer til Lyngby i år. Det er en tidslomme at rejse ind i, siger Thorkild Møller, der byder velkommen til gæsterne sammen med den sædvanlige chauffør Johan Skadborg – første gang 30. juni.

Fakta om Sommerbussens ruter


88N Guidet tur i Nationalpark Thy (Nord): Tirsdage. Turen går til Isbjerg, Tved, Hanstholm, Thagaards Plantage, Vorupør, Tvorup, Klitmøller og Vester Vandet.

88S Guidet tur i Nationalpark Thy (Syd): Torsdage. Turen går til Doverodde, Ydby, Hurup, Vestervig, Agger, Lodbjerg Fyr, Lyngby, Stenbjerg og Vorupør gl. Kirkegård.

88H Guidet tur i Hannæs – Vejlerne: Fredage.
Turen går til Testcenter Østerild, Thylejren, Kirsten Kjærs Museum, Arup, Amtoft, Vejlerne, Tømmerby, Frøstrup, Bulbjerg, Lild Strand, Hjardemål, Vigsø.

Pris: En guidet tur med rute 88 koster 198 kroner pr. person over 12 år. Betalende voksne kan gratis tage op til to børn med under 12 år.

Køb: Billetten skal købes på forhånd via https://togrejse.dk/rute-88.html eller telefon 25 47 09 09.

Tider: Bussen kører fra Thisted Station de nævnte dage i perioden fra 30. juni til 7. august. Afgang klokken 9.45 og hjemkomst klokken 17. Der er flere stop undervejs, ligesom der er sat tid af til en let frokost.

Sommerbussen rute 88 organiseres i et samarbejde mellem Thisted Kommune, Thy Turistforening og Nordjyllands Trafikselskab.
Thisted Kommune betaler for bussen, chaufføren, guiden og en del af markedsføringen. Thy Turistforening har stået for og betalt for markedsføringen. NT står for ruteplanlægning og markedsføring i samarbejde med Thisted Kommune.

Sommerbussen rute 88 kommer forbi de skønneste steder i Thy – fra kystbyer til naturområder. Her viser guiden rundt ved Nors Sø og Isbjerg.
Sommerbussen rute 88 kommer forbi de skønneste steder i Thy – fra kystbyer til naturområder. Her viser guiden rundt ved Nors Sø og Isbjerg.

Kontaktinfo

Drift- og Anlæg
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon: 99 17 17 17
Fax: 99 17 21 54
E-mail: teknisk@thisted.dk