Cykelsti vil være færdig til april

Regn og museumsudgravning er blandt de forhold, der har drillet anlægsarbejdet mellem Bedsted og Hurup. Men nu skrider arbejdet stabilt fremad

17-01-2020Nyhed

3. april vil cykelstien mellem Bedsted og Hurup være færdig.
Sådan lyder meldingen fra drifts- og anlægsafdelingen i Thisted Kommune.

- Det glæder mig, at arbejdet nu skrider godt og stabilt fremad, siger Ejgil Haurum, drifts- og anlægschef i Thisted Kommune.

I ugerne op til nytår var der flere forskellige forhold, der drillede Koldby Entreprenør A/S.

Udover regnvand er arbejdet også blevet forsinket af, at Museum Thy måtte foretage en udgravning af en byhøj, at entreprenøren har fået stjålet generatorer, så pumpning af regn- og drænvand er blevet generet - og desuden har der været behov for at omlægge nogle uventede drænledninger flere steder på den 5,5 kilometer lange strækning mellem Hurup og Bedsted.

Derfor er arbejdet forsinket omkring seks uger.

Lige nu arbejdes der på en tunnel under omfartsvejen ved Hurup. Dette arbejde skal være færdigt 31. januar, og derfor er en del af Ashøjvej spærret, og indtil da vil der være omkørsel via Kirkevej, Toftegade og Jernbanegade.

Thisted Kommune forventer, at arbejdet med at lægge det første lag asfalt (bærelaget) på cykelstien sker senest 7. februar.

Den reviderede tidsplan forudsætter, at der ikke sker flere uforudsete ting.


Arbejdet med at anlægge cykelstien mellem Hurup og Bedsted er blevet forsinket nogle uger af forskellige årsager, blandt andet usædvanlige regnmængder i efteråret. Foto: Thisted Kommune.

Her graves der tæt ved omfartsvejen ved Hurup før jul. I denne uge arbejdes med at etablere tunnel under vejen. Foto: Thisted Kommune.

Det er Koldby Entreprenør A/S, der udfører arbejdet for Thisted Kommune.


Cykelstien strækker sig over 5,5 kilometer mellem Hurup og Bedsted. Arbejdet ventes helt færdig i begyndelsen af april. Foto: Thisted Kommune.