Populær vaskeservice holder vinterpause

Der har været stor efterspørgsel efter vask af skraldespande i sommermånederne, men nu triller vaskebilen i garagen for i år.

10-12-2020Nyhed

Vaskebilen er bygget særligt til at vaske skraldespandene i Thisted Kommune.
Vaskebilen er bygget særligt til at vaske skraldespandene i Thisted Kommune.

Siden begyndelsen af sommeren har borgere i Thisted Kommune kunnet bestille vask af deres skraldespande efter tømning. Det er sket omkring 800 gange.

- Jeg synes godt, at man kan kalde det en succes. Det er et rigtig fint tilbud, som vi har til dem, der ønsker det – og som selvfølgelig selv betaler for ordningen, så den kan hvile i sig selv, siger Esben Oddershede, der er formand for Thisted Kommunes udvalg for Klima, Miljø og Teknik.

Bjarne Bloch, indehaver af Thisted Kloakservice, står for vaskeservicen i samarbejde med Thisted Kommune. Han har tydeligt mærket, at der er et marked for ordningen.

- Når jeg er ude på en vej, er der en del, der kommer ud og spørger, om jeg ikke lige kan tage deres spand, også, siger Bjarne Bloch.

Størst behov i sommermånederne
Borgerne skal selv melde sig til via kommunens app, Affald Thy – eller via hjemmesiden skraldespandsvask.dk. Nogle vælger hver anden måned – andre oftere. Eller bare en enkelt gang. Det koster 125 kroner for en vask.

Statistikken viser 92 vask i juni, 217 i juli, 320 i august, 102 i september, 35 i oktober og 15 i november.

Naturligt nok er behovet størst i sommermånederne, hvor der er liv i bioaffaldet, hvilket kan give maddiker og lugtgener.

På grund af de lave temperaturer nu er behovet for skraldespandsvask næsten gået i stå.

Derfor har Bjarne Bloch aftalt med sektionen for Affald og Ejendomme, at der holdes vinterpause i januar og februar.

- Det er helt naturligt at give ordningen en pause på den her tid af året, hvor der jo ikke er så mange fluer, siger Esben Oddershede.

Kontaktinfo

Affald og Ejendomme
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon 99 17 21 57
E-mail: teknisk@thisted.dk