Smittetryk får Thisted Kommune til at reagere – begrænser møder for alle medarbejdere

De nye retningslinjer er vedtaget af direktionen i Thisted Kommune for at passe på kommunens medarbejdere, borgere og virksomheder.

20-08-2020Nyhed

Direktionen i Thisted Kommune har den 20. august besluttet, at medarbejdere ikke skal deltage i større arrangementer resten af året. Derudover vil Thisted Kommune ikke arrangere fysiske møder med flere end 50 deltagere.

Beslutningen er truffet på baggrund af, at smittetrykket i Thisted Kommune tidligere på måneden var stigende.

- Det vil vi gerne undgå sker igen, forklarer Ulrik Andersen, der er kommunaldirektør i Thisted Kommune. Han fortsætter:

- Begrænsningen bliver også indført for at undgå at bruge ressourcer på at arrangere arrangementer, der risikerer at blive aflyst. I stedet vil vi opprioritere og udbrede mulighederne for digitale møder og samarbejdsformer.

Begrænsningen er desuden et led i samarbejdet med Thy Erhvervsforum, Thy Turistforening og de erhvervsdrivende i forsøget på at begrænse udbredelsen af smitte med coronavirus.

- Vi har været opmærksomme på det stigende smittetryk i Thisted Kommune, og som en af områdets største arbejdspladser mener direktionen, at vi skal gøre, hvad vi kan for at begrænse det. Både af hensyn til vores mange medarbejdere og af hensyn til borgerne og virksomhederne, afslutter Ulrik Andersen.

Disse retningslinjer gælder

Fra den 31. august gælder der følgende retningslinjer for alle ansatte ved Thisted Kommune:

Alle møder med over 50 deltagere, og hvor deltagerne ikke er i daglig kontakt med hinanden, skal gennemføres som digitale møder. Dette gælder uanset om det er interne møder blandt ansatte, eller møder med leverandører, samarbejdspartnere eller borgere.

Ansatte i Thisted kommune deltager ikke i større, eksterne fysiske arrangementer (over 50 deltagere). Det være sig såvel kurser, faglige arrangementer eller temadage såvel som almindelige mødeaktiviteter. Dette gælder naturligvis for arrangementer, hvor man deltager som ansat ved kommunen - retningslinjerne omfatter ikke, hvad man deltager i som privatperson.

Hvad gør vi i stedet? 

De digitale mødeformer er mange og alsidige, og udover Teams og Skype har mange ansatte stiftet bekendtskab med andre digitale mødeværktøjer eller måder at holde dialog og samarbejde i gang.

Efteråret bliver brugt til at tænke ud af boksen i forhold til nye måder at imødekomme behovet for andre løsninger, når man skal mødes mange om et fælles emne eller begivenhed. Af eksempler kunne nævnes digitale møder, webinarer, onlineundervisning, møder med repræsentanter for grupper, opsplitte stormødet i flere mindre møder, lave podcast/film, som der kan responderes på via mail, kommentarer, film mv.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00