Stigning i smittetrykket i Thisted Kommune: Hold fast i de gode corona-vaner

En stigning i antallet af smittede med corona i Thisted Kommune være grund til nok engang at huske på de gode vaner med at holde afstand, bruge håndsprit og sikre en god adfærd i det offentlige rum.

11-08-2020Nyhed

Den seneste uge er smittetrykket i Thisted Kommune kravlet op på 13,8 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Til sammenligning er smittetrykket i Aarhus Kommune 103,2 smittede pr. 100.000 indbyggere de seneste syv dage.

Reelt drejer det sig om, at der fra den 4. til 11. august er konstateret seks ny smittede i Thisted Kommune, der har cirka 43.400 indbyggere.

Thy har ellers haft et meget lavt antal af smittede.

- Vi ser lige nu en stigning i antallet af smittede personer med corona. Det er dog indenfor den skala af, hvad vi har kunne forvente ovenpå en sommer med masser af rejseaktivitet ind og ud af vores kommune. Det er ikke alarmerende, men vi er opmærksomme på stigningen.

Det fortæller social- og sundhedsdirektør Tue von Påhlman.

Han fortsætter:

- Vi vil derfor huske folk på, at vi stadig skal følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at holde afstand, vaske hænder og hoste eller nyse i sit ærme. Derudover vil vi også gerne opfordre til, at folk husker på deres adfærd i de offentlige rum og anbefale, at man kun er én person fra husstanden til at handle ind, eller at man ikke samler sig i alt for store grupper.

Der har de sidste dage været en stigning i antallet af smittede på landsplan såvel som i syv kommuner i Danmark. Særligt er Aarhus Kommune ramt, hvilket i går fik sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til at indføre et krav om brug af mundbind i den kollektive trafik i Aarhus Silkeborg, Favrskov, Skanderborg, Odder og Horsens, imens der i eksempelvis Sorø og Ringsted Kommune bliver indført særlige lokale restriktioner.

Thisted Kommune vil over de næste dage også gå i dialog med de handelsdrivende og med interesseorganisationerne.

- Vi planlægger at tage et fælles møde med Thy Erhvervsforum, Thisted Handels- og Industriforening og med turistforeningen. Dette fordi vi alle sammen har den samme opgave, nemlig at gøre, hvad vi kan, for at smittetrykket ikke skal stige yderligere, afslutter Tue von Påhlman.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer

De officielle retningslinjer har ikke ændret sig, siden at Danmark trådte ind i corona-pandemien. De hedder fortsat, at du skal
  • Holde afstand (aktuelt mindst 1 meter)
  • Vaske hænder eller bruge håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram
  • Gør grundigt rent

Kilder: coronasmitte.dk, Statens Serum Institut.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00