Skolepatruljernes sureste uge!

I januar og februar viser vejret sig ofte fra sin sureste side, og det er en god anledning til, at vi alle gør en ekstra indsats for at hylde og motivere landets skolepatruljer. Sådan lyder det fra Thisted Kommune, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag kampagnen ”Den Sureste Uge"

30-01-2019Nyhed

Mens de fleste hygger sig indenfor i varmen, trodser skolepatruljerne også her i januar og februar morgentræthed, blæst, kulde og regn for at hjælpe andre børn trygt og sikkert over skolevejen.

Februar plejer at være den koldest måned på året, og derfor har Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring valgt uge 5 til kampagnen ”Den Sureste Uge” som startskud til en ny kampagne, der skal få flere til at vise skolepatruljerne den anerkendelse, som de fortjener. 

Med kampagnen ”Den Sureste Uge” vil kommuner, politikredse samt Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring sætte fokus på, hvordan man i løbet af uge 5 kan vise skolepatruljerne, at man sætter stor pris på deres ulønnede indsats på skolevejene.

Det kan være, at man lige husker at smile til skolepatruljerne og sige tak til dem, når man møder dem på sin vej. Det kan også være, at forældrene aftaler at vil skiftes til at bage kage, lave varm kakao eller the, som de møder op og serverer for skolepatruljerne. Eller at de fx kommer og holder paraplyen for skolepatruljerne, når det regner.

Bilister råber ad skolepatruljer 

Sidste år viste en undersøgelse (https://www.sikkertrafik.dk/presse/pressemeddelelser/giver-du-skolepatruljen-fingeren) fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, at hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige episoder med trafikanterne. Det kan fx være utålmodige bilister, der dytter eller råber ad eleverne.

For at få ændret den adfærd har Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring besluttet, at man vil sætte ind med en kampagne over tre år, der skal få flere til at vise respekt for skolepatruljerne.  Udover nyheder og opslag på Facebook kører der også en kampagnefilm (se den her: https://www.youtube.com/watch?v=104jMR6fyf4), og der bliver sendt nyhedsbreve til skoler og forældre for at minde alle om, hvor stor en indsats skolepatruljerne yder hver dag. Og at de fortjener mere end at blive vrisset ad i trafikken af utålmodige og morgensure trafikanter. 

- Normalt er det skolepatruljerne, der gør noget for andre. Vi synes, at det er på sin plads, at vi alle en gang om året gør det omvendt, så det er os voksne, der nu gør noget godt for skolepatruljerne. Der skal ikke så meget til. Et smil eller et ”tak for jeres indsats”, når man møder skolepatruljerne. Det er med til at vise eleverne, at vi er mange, som sætter meget stor pris på deres indsats, siger Jakob Skov Øllgård, konsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Fakta om skolepatruljerne

  • Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
  • I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
  • Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
  • En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
  • Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

For mere info om kampagnen, så kontakt Linda Lyngdorf, Thisted Kommune, Teknik og Erhverv, 99172105 eller Jakob Skov Øllgård, konsulent, Rådet for Sikker Trafik: 22696053.

Kontaktinfo

Drift- og Anlæg
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon: 99 17 17 17
Fax: 99 17 21 54
E-mail: teknisk@thisted.dk