Hjælp os med at blive endnu bedre

Har du oplevet, at noget er gået galt i forbindelse med din eller din pårørendes behandling eller pleje? Hjælp os med at lære af vores fejl, så det samme ikke sker for andre.

04-01-2019Nyhed

Hvad er en utilsigtet hændelse?

Når noget går galt indenfor pleje- og sundhedsvæsenet, taler man om en utilsigtet hændelse. Det kan eksempelvis være, hvis en af dine pårørende er på plejehjem og falder i et gulvtæppe, der har ligget for løst. At vedkommende ikke har fået sin medicin, eller har fået den forkerte. Eller det kan være hygiejnemæssige problemer, hvor vores personale står for den personlige hygiejne.

Billede af utilsigtede hændelser

Hvis du har været ude for en utilsigtet hændelse, som har haft betydning for din eller din pårørendes behandling eller pleje, vil vi derfor meget gerne vide det, så vi kan lære af det. Du kan se mere om utilsigtede hændelser i videoen på https://vimeo.com/297043548

Sådan gør du

Gå ind på www.stps.dk/uth og følg vejledningen.

Skriv i skemaet, hvad der er sket, og hvor det skete – gerne så detaljeret som muligt. Sundhedspersonalet bruger oplysningerne til at finde ud af, hvordan man kan forhindre, at det sker for andre.

Du kan vælge at være anonym. Det er dog en ekstra hjælp, hvis du skriver navn og e-mail eller telefonnummer, så du kan kontaktes, hvis der er brug for flere oplysninger.

Hvis du har skrevet dine kontaktoplysninger, kan du blive kontaktet af en sagsbehandler, men det er ikke sikkert, at du bliver kontaktet. Under alle omstændigheder vil hændelsen blive brugt til læring der, hvor den har fundet sted.

Når du har sendt en beskrivelse af en utilsigtet hændelse, gennemgår sundhedspersonalet den for at finde ud af:
  • hvad der er sket 
  • hvordan det kunne ske 
  • hvordan man kan undgå, at det sker for andre. 
Herefter bliver hændelsen anonymiseret og sendt til Styrelsen for Patientsikkerhed, som bruger de utilsigtede hændelser til læring i sundhedsvæsenet generelt.

Husk også klage og erstatning

At sende en beskrivelse af en utilsigtet hændelse er ikke det samme som at søge erstatning eller indgive en formel klage over sundhedsvæsenet. Selv om du rapporterer en utilsigtet hændelse, kan du stadig godt klage eller søge erstatning. Det kan du læse mere om på www.stpk.dk eller om at søge erstatning på www.pebl.dk.

Kontaktinfo

Sundhed
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
E-mail: thistedkommune@thisted.dk

Åbningstider:

Mandag - onsdag   
10.00 - 15.00
Torsdag 10.00 - 17.00
Fredag 10.00 - 14.00

Telefontider:

Mandag - onsdag   
10.00 - 15.00
Torsdag 10.00 - 17.00
Fredag 10.00 - 14.00