Inspirationstur til nye aktiviteter i Anlægget, Hurup

For at komme med nye ideer, tanker og inspiration til aktiviteter for unge ved Anlægget i Hurup, tog ni elever fra Hurup Skole på inspirationstur til Assens, Ry, Vejle og Viborg.

16-04-2019Nyhed

Planerne for Anlægget i Hurup, en del af helhedsplanen “Hurup - det grønne hjerte” der skal forny Hurups bymidte, er godt undervejs og kommer bl.a. til at indeholde en ny sø og en søtrappe. Men det skal også være et samlingspunkt for unge, og derfor skal der være aktiviteter, som taler til dem.

For at få gode ideer og inspiration til netop disse aktiviteter, tog ni elever fra Hurup Skole på inspirationstur ned gennem landet. De skulle bl.a. besøge Assens, Ry, Vejle og Viborg, hvor lignende projekter er sat i værk.

Pulsen, parkour og projekt sØnæs

I Assens er den gamle sukkerfabrik omdannet til “Pulsen Assens” - en kombineret gamezone, motionssted og legeplads, som er placeret ved Arena Assens. Her er der rig mulighed for at udøve forskellige former for idræt. I “Pulsen Assens” er der bl.a. skatebane, petanque, legeplads, løbebane og opholdssteder. Elevernes indtryk var, at skaterbanen var særligt imponerende, men selve området generelt var for stort.

I Viborg blev to områder udforskede. Det første sted var Realdania projektet “sØnæs”. Med “sØnæs” er Søndersø omdannet fra at være boldbaner, til at være et rekreativt park- og vandområde, med stisystemer, vandaktiviteter, broer over søen og opholdssteder.

Det andet sted i Viborg var et skaterområde med en tilhørende skaterhal. De unge havde flere delte meninger om det, men drengene synes generelt det det var mere fantastisk, end pigerne gjorde.

sØnæs gav mest inspiration

Eleverne vendte næsen hjemad efter en lang dag med mange tanker og inspiration i bagagen. En opsamling af de mange inputs førte til, at projekt “sØnæs” skal tjene som inspirationskilde for vandaktiviteter ved den nye sø i Anlægget.

Du kan læse mere om områdefornyelsen i Hurup på http://www.thisted.dk/Nyheder/2018/Juli/27062018%20heheldsplan%20Hurup.aspx

Kontaktinfo

Plan og Miljø
Kirkevej 9
7760 Hurup
Telefon: 99 17 17 17

E-mail:
BBR: bbrkontoret@thisted.dk 
Plan: plan@thisted.dk
Miljø: miljo@thisted.dk
Lokal udvikling: lokal@thisted.dk

Telefontider:

Mandag - fredag 08.00 - 10.00
Torsdag  15.00 - 17.00