Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Træning og Rehabilitering skal ud i naturen

På Dragsbækcenteret vil man i samarbejde med Friluftsrådet have særlig fokus på udetræning.

24-09-2018Nyhed

I Træning og Rehabilitering på Dragsbækcenteret arbejder ergo- og fysioterapeuter med genoptræning og rehabilitering af borgere, bl.a. med kroniske lidelser, som fx KOL, diabetes, osteoporose mv.

Formålet er at komme tilbage til hverdagen og takle de udfordringer diagnosen måtte give. Der arbejdes bl.a. med træning i maskiner og forskellige former for cirkeltræning. Som noget nyt har man iværksat Sund i Naturen.

Med projektet Sund i Naturen, vil Thisted Kommune sammen med 10 andre kommuner i samarbejde med Friluftsrådet have særlig fokus på udetræning.

Erfaringer har vist, at træning i naturen er særlig gavnlig, både når det gælder kronisk syge borgere og genoptræning. Der er højt til himlen og snakken går lettere, hvilket giver ekstra energi til træningen – også selvom det er dårligt vejr.

Udetræningen giver samtidig mange nye muligheder til anderledes og sjov træning for borgeren, som lærer at bruge naturmaterialerne som redskaber. Samtidig er det en enkel måde at få tænkt træning ind i hverdagen på. Efter endt træning i Træning og Rehabilitering, vælger en stor del at fortsætte træningen i naturen fremfor i et træningscenter.

Naturen er lige ved hånden og er ikke begrænset af åbningstider eller abonnement udgifter. Naturen er for alle – og kan være en vigtig brik, når det handler om at fastholde nye, sunde vaner.

Også i forbindelse med den arbejdsmarkedsrettede træning, hvor borgere henvises fra Jobcenteret til en træningsindsats, er udetræning en fast del af ugeskemaet.