Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

Tre skoler i Thisted Kommune får del i million-pulje

Elever og lærere på Hanstholm Skole har gennem det sidste år formået at løfte gennemsnittet i fagene dansk og matematik, og det giver ca. 1 mio. kroner fra Undervisningsministeriets pulje. Hannæs-Østerild Skole og Tingstrup Skole får ligeledes en del af puljen.

20-09-2018Pressemeddelelse

Elever i folkeskolens afgangsklasse (9. kl.), har haft for lave karakterer, når de består den sidste eksamen i dansk og matematik. Derfor lancerede undervisningsminister Merete Riisager i 2017 en pulje, som skolerne kunne få en del af, hvis de formåede at rykke på karakterne. 104 skoler i landet er med, men kun 61 har nået den fastsatte grænse og kan dermed få del i millionerne.

Med et løft på 41% er Hanstholm Skole den skole i landet, som har formået at flytte flest elever i ordningens første år. Det resultat er så imponerende, at blandt andet DRs P1 og Radioavisen valgte at bruge Hanstholm som eksempel i deres morgenudsendelser, torsdag d. 20. september.

Et så markant løft af elevernes gennemsnit har en stor betydning, fortæller Hanne Toft, chef for undervisning i Thisted Kommune. Hun fortsætter:

- Det er en stor indsats af både eleverne, lærere, ledelse og forældre som betyder,  at de unge kan komme videre i uddannelsessystemet og nu søge ind på ungdomsuddannelserne. Det er vi selvfølgelig rigtig stolte af. En ting er resultaterne målt i tal, noget andet er at eleverne forlader folkeskolen med en positiv oplevelse.

Motivation og mentoring
En af metoderne bag det store løft er at øge elevernes motivation. Men det er også et spørgsmål om at samarbejde med forældrene og sørge for, at eleverne har de bedst mulige rammer.

Hvis man spørger skoleleder Nils Cassøe Jepsen, om det ikke bare er fordi eleverne er blevet bedre til at gå til eksamen, er svaret klart:

- Nej. Det handler om, at vi med denne mulighed har kunnet investere i bl.a. en række mentorer til eleverne, og samtidigt få ekstra hænder i de klasser, hvor der var udfordringer. Det er helt klart en forbedring af elevernes generelle færdigheder, for eksempel med et større kendskab til danske genrer og retskrivning.

Det fortalte Niels Cassøe Jepsen til DR Radioavisen.

I Thisted Kommune har også Tingstrup Skole og Hannæs-Østerild Skole formået at rykke på gennemsnittet, med hhv. 13,78% og 7,33% i forhold til udgangspunktet. På landsplan har 400 elever forbedret sig i dansk og matematik

Fakta
I april 2017 lancerede regeringen en skolepulje med 500 millioner kroner, der over tre år skal udbetales til skoler, der hæver det faglige niveau i dansk og matematik i 9. klasse. Karaktererne for skolepuljens første år er nu opgjort. Opgørelsen viser, at 61 af de i alt 104 skoler i puljen har opfyldt kravene, og de får derfor udbetalt 1,3 - 1,5 millioner kroner senere i år.
Kilde: uvm.dk

Kontaktinfo

Undervisning
Børne- og Familieforvaltningen
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
E-mail: folkeskole@thisted.dk

Åbningstider:

Mandag -
onsdag
 10.00 - 14.00

Torsdag
 
 10.00 - 16.30

Fredag

 10.00 - 13.00

Telefontider:

Mandag -
onsdag
 08.00 - 15.00

Torsdag
 
 08.00 - 17.00

Fredag

 08.00 - 13.00