Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Kulturkaravanen kommer til Thy

Fra midten af april har en karavane med De Nordjyske Biblioteker, PixlArt og musikere fra Det Jyske Musikkonservatorium slynget sig gennem Nordjylland. I uge 39 kommer den til Thy. Og med sig har den et overflødighedshorn af unikke kulturtilbud og oplevelser.

14-09-2018Pressemeddelelse

Kulturkaravanen 2018
Vi går og stirrer på den hver eneste dag. Hverdagen. Bliver blinde over for den og dens muligheder. Ofte skal der noget udefra for at få os til at se det. Kulturkaravanen sørger med sine alsidige tilbud for, at du får øjnene op for din hverdag - dens mirakler, undersider og perspektiver.

Det fænomenale i det lokale
Kulturkaravane Nord er et samarbejde mellem en række kulturinstitutioner, der sammen med de nordjyske biblioteker stævner ud med ambitionen om at skabe fænomenale oplevelser med afsæt i den lokale underskov af kreative kræfter og varianter af hverdagen. Karavanen byder på unikke tilbud, som er udformet i samarbejde med lokale kunstnere, kulturaktører, skoler og virksomheder.

Oplev f.eks. brevskrivningskoncert med Mette Hegnhøj og Nikolai Banke på Hanstholm Fyr, lyrikbingo i Madpakkehuset i Vorupør og samtalesalon på Hurup Bibliotek. Nordvestjysk Pigekor deltager i fællessangaften på Thisted Bibliotek med en særlig, nyskrevet sang til lejligheden. Koret har derudover også en koncert på Thisted Musikskole under navnet 'Toner fra Thy' i samme uge.

- Det bliver en spændende uge, som vi glæder os til at være en del af. Vi har skrevet et vers til Den Nordjyske Sang - et vers, som beskriver Thys særlig kendetegn og som altså vil indgå i en fælles sang for de nordjyske kommuner. Verset kan I høre til fællessangaften i Søndergaardsalen den 28. september, siger Annette Boch Pedersen, dirigent og kunstnerisk leder af Nordvestjysk Pigekor.

Kulturkaravanen indeholder også happenings, som skabes i samarbejde med lokale skoler, plejehjem og virksomheder. Således kan du i løbet af ugen pludselig befinde dig midt i en koncert med toner fra hele verden eller opleve musik komponeret udelukkende med forskellige advarselshorn.

Med sig bringer karavanen ligeså forskellige former for undervisningsforløb - naturen bliver taget under lup, der bliver sat billeder på hverdagen, udformet poesi og leget med SoMe-journalistik. Du kan se alle tilbuddene og tilmelde din klasse/skole på Rum.thisted.dk, som er kommunens portal til eksterne læringsmiljøer.

Nye og overhørte stemmer
Kulturkaravane Nord er i høj grad blevet sat i verden for at gøre kunst og kultur til en bred og tilgængelig sammenhængskraft for regionen. Men det handler også om at opdyrke og give adgang til hverdagsglimt af de liv, vi går og lever - og under tiden glemmer at være stolte af.

- Man behøver ikke være forfatter eller politiker for at have en holdning eller have noget at sige om sit liv, siger Vita Andersen, der sammen med Louise Eltved Krogsgaard er bibliotekernes karavaneførere i Kulturkaravane Nord 2018.

- For os har det været vigtigt, at karavanen bringer nye og overhørte stemmer frem overalt, hvor den kommer hen, fortsætter Vita.

Et regionalt koncept - med KulturRummet som lokal løftestang
Kulturkaravanen udspringer af KulturKANten, som er Nordjyllands regionale kulturaftale.

- I Thy drager vi stor nytte af at indgå i KulturKANten, siger kulturkonsulent ved Thisted Kommune, Jennifer Strohmeyer.

- Med en sådan aftale kan vi stable nogle store, gennemgribende kulturoplevelser på benene. Og Kulturkaravanen er det nyeste eksempel herpå. Her i Thy har vi sørget for en stor geografisk spredning i karavanearrangementerne, ligesom vi har fokus på, at der er arrangementer både for børn, unge og voksne. Arrangementernes diversitet og mangfoldighed udspringer af vores evne til at arbejde sammen og tænke tværæstetisk. Det er vi blandt andet gode til i kraft af vores åbne kulturhus, KulturRummet, der på formidabel vis spiller sammen med karavanens indhold af litteratur, musik og billeder, slutter hun.

Efter afslutningen på dette års karavanerundfart i oktober, vender karavanen tilbage i 2019. Her vil dette års tema, 'Hverdagsglimt', blive skiftet ud med et nyt.

Sted
Diverse steder i hele Thy

Tidspunkt
Uge 39

Kontaktinformation
Jennifer Strohmeyer
Kulturkonsulent
Thisted Kommune
Tlf.: 9917 4148
E-mail: jks@thisted.dk


Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00