Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Frøstrup fokuserer på energi og sikkerhed

Fredag blev Energipunkt Frøstrups nye projekt indviet. Her vil der fremover både være ladestandere, el-cykler til leje og en trafik-legeplads, hvor de yngste kan øve sig.

14-09-2018Nyhed


Joachim Plaetner Kjeldsen havde æren af at klippe snore over som repræsentant for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget. Ladcyklerne i baggrunden vil frem over bliver brugt af lokale institutioner.

Skyerne trak sig sammen, og regnen truede.

Men det forhindrede ikke de omkring 200 børn fra Hannæs-Østerild Skole samt områdets børnehaver og dagplejer i at holde et nogenlunde fokus, da de seneste tiltag i Frøstrup by blev indviet.

Der var da også skruet op for højtideligheden med taler og hele to røde snore, der skulle klippes over. Én til byens nye lade-station og de tilhørende el-cykler, og én til den fine nye trafik-legeplads, som er malet i asfalten foran Energipunktet.

Den sidste blev meget hurtigt taget i brug. Og det var tydeligt, at de nydeligt tegnede vejbaner, hajtænder og fodgængerfelter ikke bare inspirerede til bevægelse, men også gav mulighed for, at de mindre børn kunne få fornemmelse af, hvorfor det er vigtigt at se sig for i trafikken.

På cykel til Vesløs

Mens de mindre børn havde travlt med at holde sig nogenlunde inden for stregerne eller med at studere indersiden af en lastbil og dens blinde vinkler, som venligt blev vist frem af Kim Nørager fra Kims Container-service, skulle eleverne fra 6. klasse ud at cykle. Faktisk hele vejen gennem gråvejr og vind til Vesløs.

De gæve skolebørn så dog ud til at tage udfordringen med humør og optimisme. Måske hjalp det, at de havde byrådsmedlem Joachim Plaetner Kjeldsen til at tage fronten på én af de nye el-cykler.

Det var også ham der på vegne af Klima-, Miljø- og Teknikudvalget fik lov at klippe snore over. Thisted Kommune har nemlig været med til at finansiere el-projektet sammen med LAG-midler, mens lokale virksomheder har sørget for trafik-legepladsen.