Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Børnene nyder kulturugen i Thy

Børnekulturugen er i fuld gang på institutionerne i Thisted Kommune. Her kan børnene møde kunstnere på skolen eller i børnehaven.

13-09-2018Nyhed


Mette Hegnhøj har forvandlet sig til en sneugle, og snart er det børnenes tur.

Torsdag var en særlig dag for børnene i 1. a på Tingstrup Skole. De havde nemlig besøg af sneuglen Ulla og så to voksne, som børnene kalder dem.

De voksne var henholdsvis klaverlærer Irene Søndergaard Christensen og forfatter Mette Hegnhøj fra KulturRummet i Thisted Kommune. De var kommet til skolen for spille musik, fortælle historier og sætte gang i børnenes egen leg.

Børnene havde tegnet deres egne isflager, som de kunne sidde på, mens de hørte historien om Ulla. Senere fik de til opgave selv at lege historien som sneugler med hvide næser.

Formålet var, at børnene fik inspiration, men også fred til at bruge fantasien, mens historierne og den akustiske musik foldede sig ud omkring dem.

Børnekulturnatten


Fredag aften får børnene fra Tingstrup Skole mulighed for at møde uglen Ulla og de samme voksne igen, når Børnekulturnatten begynder.

Her vil de sammen med andre børn blandt andet kunne lege med Ulla, kigge efter ugler i træerne omkring Christiansgave eller prøve troldoms-kræfterne af.

Men det er kun nogle af de få aktiviteter, som finder sted fredag aften rundt omkring i Thisted by. Det fulde program kan ses på thy360.dk.