Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Flygtninge hygger i naturen og den danske regn

Lørdag var der hyggedag i naturen for flygtninge og frivillige i Sydthy. Arrangementet foregik i Doverodde, og i programmet var der blandt andet leg ved vandet og mad over bål.

12-09-2018NyhedNaturvejleder Søren Michelsen Krag viser en krabbe frem til Hiyabiel (13) og Surafuel (10), mens faren Efrem Daniel kigger på.

Strandkrabberne blev det store tilløbsstykke, da der lørdag var hyggedag for flygtningefamilier og frivillige fra Thy.

Det at fange krabber i fjorden blev nemlig hurtigt til en konkurrence, som det på trods af regn og vind tog halvanden time at afgøre.

Det danske efterårsvejr satte ellers sine begrænsninger på arrangementet, som var planlagt til også at rumme træklatring og havkajak. Men våde træer, vind og bølger var bare ikke med arrangørerne fra Thisted Kommune, Nordvest Safari, Røde Kors Sydthy og Dansk Flygtningehjælp.

Regnvejret fik da også nogle af de tilmeldte familier til at blive hjemme. Men de der mødte op fik en hyggelig dag, hvor også var tid til at lære nye mennesker at kende og glæde sig over de små ting.

- Der er nogle ting, som går igen ved børn uanset baggrund. For eksempel glæden ved at stå og kigge på dyr. Det kan der gå meget tid med, observerede naturvejler Søren Michelsen Krag, fra Thisted Kommune.

Ud over en masse krabber blev der også fanget rejer og småfisk som sandkutlinger og hundestejler.

Kontaktinfo

KulturRummet
Tingstrupvej 13
7700 Thisted

Email: kulturrummet@thisted.dk

Telefon
99 17 28 28 – KulturRummets sekretariat
99 17 28 00 – Biblioteket i Thy
99 17 38 40 – Musikskolen i Thy
99 17 38 33 – Plantagehuset
51 38 13 13 – URT