Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Fra Minkskov til Hawskoven i Hanstholm

Den gamle Minkskov ved Hanstholm undergår snart en transformation og bliver til Hawskoven. Formålet med Hawskoven er at skabe et rekreativt, naturskønt område, som skal være attraktivt for både turister og borgere i Thy.

22-10-2018Nyhed

Hanstholm Rådet og Naturstyrelsen Thy inviterer alle borgere til første spadestik lørdag den 27. oktober på Minkvej 2 i Hanstholm, hvor arbejdet med at skabe det nye rekreative område, Hawskoven, officielt går i gang.

Hanstholm Rådet og Naturstyrelsen Thy har udarbejdet en plan for at omdanne den gamle Minkskov til Hawskoven, som skal blive til et nyt udflugtsmål og skabe mere turisme i området.

 
Hawskovens faciliteter

I Hawskoven vil der blive anlagt en skovlegeplads for de mindste, samt et crossfit-område for større børn og voksne, hvor der også vil blive sat borde og bænke op. Ude på skrænten, oven over surferområdet Middles, vil der blive sat et udkigstårn og bænke op, så det bliver muligt at sidde og nyde udsigten over havet, surferne og vindmøllerne.

Der vil derfor blive rig mulighed for, at besøgende kan få en rekreativ, naturskøn oplevelse, hvor både store og små også har mulighed for at udfordre de motoriske færdigheder.

Hawskoven kommer også til at byde på en lille historisk oplevelse fra 2. Verdenskrig. En af de mange bunkere i området vil nemlig blive indrettet som et shelter, hvor besøgende kan overnatte. I et andet område af Hawskoven vil der blive indrettet et større shelter-område med seks traditionelle sheltere.

Her vil der være plads til seks personer i hvert shelter og en stor bålhytte på 43 m2. Alle sheltere vil være til fri afbenyttelse efter først-til-mølle-princippet. Der vil desuden også blive opført en toiletbygning, som kobles på det tidligere anvendte el-, vand- og kloaknet.

 

Program for første spadestik 27. oktober

Kl. 10:00 Pladsen åbner

Kl. 10:10 Tale ved Borgmester, Ulla Vestergaard

Kl. 10:20 Tale ved Morten Brown Stummann, Forstfuldmægtig, Naturstyrelsen Thy

Kl. 10:30 Tale ved Lene Larsen, Hanstholm Rådet

Kl. 10:40 Fælles første spadestik tages

KL. 10:50 Repræsentanter viser rundt i skoven og fortæller om, hvordan området bliver indrettet

Kl. 11:10 Let traktement, i form af pølser, brød og øl/vand, samt mulighed for at se visualiseringer af projektet

Kl. 12:00 Arrangementet slutter - På gensyn i vores nye skovområde

Hanstholm Rådet og Naturstyrelsen Thy håber, at borgerne vil tage godt imod det nye naturrum, som er det hidtil mest omfattende samarbejde Naturstyrelsen Thy har indgået med en frivillig forening. 

 
Fakta

Projektet er finansieret igennem ”Grøn Ordning” gennem Thisted Kommune, som har indstillet projektet til Energistyrelsen, hvor der er blevet givet tilsagn om 860.000 kroner. Dette skyldes, at Hawskoven er placeret i nærheden af vindmøllerne i Østerild og på Hanstholm Havn.

Hanstholm Rådet er en frivillig forening, som har til formål at fremme bosætning, erhverv, turisme, foreningsliv og sammenhold i Hanstholm. Derudover også at organisere og igangsætte udviklingsprojekter samt at fundraise og rådgive til projekter.

Foreningen blev stiftet i april 2016 i forbindelse med udarbejdelsen af en udviklingsplan for Hanstholm, der i øvrigt var støttet af blandt andet Thisted Kommune og Landsbygruppen Thy.