CORONA - seneste nyt:

Se dagens vaccinetal og de aktuelle restriktioner

94% af eleverne gennemfører uddannelsen til social- og sundhedsassistent

Over hele landet oplever sundheds- og ældreområderne en række udfordringer, når det handler om at få nyt faglært personale inden for murene. Men i Thisted Kommune gennemfører langt flere elever deres uddannelse.

03-10-2018Nyhed

Der er stor mangel på social og sundhedsassistenter på landsplan, bl.a. set i lyset af, at antallet af ældre borgere på +80 år er stigende 1.

Det problem findes også i Thisted Kommune, men her arbejder vi målrettet mod at få flere af eleverne, som gennemfører deres uddannelse, ansat i faste stillinger bagefter. Det er ikke en garanti, at man kan få et job, men på grund af praktikforløb og elevernes engagement gennem deres uddannelse, er der rigtig mange som ender i faste stillinger.

10 ekstra elever


I 2018 og 2019 ansætter Thisted Kommune 10 ekstra social- og sundhedsassistentelever, hvilket betyder, at 10 ekstra elever får muligheden for at gøre deres erfaringer på mulige kommende arbejdspladser. Samtidig har vi haft fokus på fastholdelsen af eleverne undervejs i uddannelsen.

Arbejdet med eleverne har betydet, at frafaldsprocenten nu er helt nede på beskedne 6 %, hvilket er meget lavt – særligt hvis man ser på landsgennemsnittet, som er på hele 26 %1.

Dette resultat er koordinatoren for uddannelsen, Nina Jexen, stolt af:

- Det synes jeg godt vi kan være stolte af. Det beror på et fantastisk samarbejde med praktikstederne i Thisted Kommune samt Social- og Sundhedsskolen i Thisted, fortæller Nina Jexen.

Tryghed hjælper til at fuldføre uddannelsen


En konkret metode til at hjælpe eleverne til at fuldføre deres uddannelse er, at de oplever tryghed og et stabilt arbejdsmiljø, når de er ude i praktik. Det mener en af de nuværende elever bestemt, at hun oplever: 

- Jeg oplever en stor grad af tryghed, og at der bliver taget rigtig godt hånd om os som elever. Vi har et fantastisk godt, omsorgsfuldt og næstekærligt læringsmiljø – hvor der tages udgangspunkt i den enkelte elevs personlige og faglige ståsted. Det er super motiverende, og jeg føler virkelig at jeg kan vokse med opgaven og blomstre i det jeg gør, fortæller, Anette Damgård, som er elev på Dragsbækcentret.

Annette Kjærby Thomassen, Teamleder og praktikansvarlig, Bakkely/Dragsbækcenteret Anette Damgård, Social- og sundhedsassistentelev med merit, Dragsbækcenteret Jane Hove, Social- og sundhedshjælperelev, Dragsbækcenteret Rikke Kjeldsen, Social- og sundhedsassistentelev, Dragsbækcenteret

På billedet ses:

Annette Kjærby Thomassen, Teamleder og praktikansvarlig, Bakkely/Dragsbækcenteret
Anette Damgård, Social- og sundhedsassistentelev med merit, Dragsbækcenteret
Jane Hove, Social- og sundhedshjælperelev, Dragsbækcenteret
Rikke Kjeldsen, Social- og sundhedsassistentelev, Dragsbækcenteret

1) Rekrutteringsudfordringer for social-og sundhedspersonalet i kommunerne – FOA/KL – dec., 2017

Kontaktinfo

Sundhed
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
E-mail: thistedkommune@thisted.dk

Åbningstider:

Mandag - onsdag   
10.00 - 15.00
Torsdag 10.00 - 17.00
Fredag 10.00 - 14.00

Telefontider:

Mandag - onsdag   
10.00 - 15.00
Torsdag 10.00 - 17.00
Fredag 10.00 - 14.00