Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

Gadelys over hele kommunen bliver udskiftet med LED

Et udbud om at udskifte Thisted Kommunes gadebelysning er blevet afgjort. Eniig City Solutions vandt og har til opgave at sætte LED-lys i næsten alle kommunens gadelygter inden udgangen af 2019.

03-10-2018Nyhed

Allerede i løbet af næste år vil stort set samtlige gader i Thisted Kommune være vel oplyst af et nyt, energi-rigtigt LED-lys.

Opgaven har netop været i udbud, og den blev vundet af Eniig City Solutions.

Aftalen er, at virksomheden går i gang snarest og er færdig ved udgangen af 2019. Af kommunens i alt 10.000 armaturer er næsten halvdelen i forvejen udskiftet til LED-lys.

Samtidig med at lyspærerne bliver udskiftet, vil træmaster og gittermaster samt det fleste af de luftbårne kabler blive gravet ned.

Bedre lys for mindre strøm

De nye gadelygter vil lyse bedre op med et hvidt lys i de mørke timer til gavn for trygheden og trafiksikkerheden. Og de vil også blive sat til at lyse på halv kraft om dagen.

Alligevel vil LED-teknologien fører til en væsentlig besparelse i kommunens strømforbrug, hvilket også var et af argumenterne for at fremrykke investeringen i lysnettet, som ellers oprindeligt var planlagt til at være færdigt i 2025.

Beslutningen om at opsætte LED-lys til næste år frem for at vente til 2025 fører blandt andet til, at der vil blive udledt 363 ton CO2 mindre fra Thisted Kommunes gadelygter.