Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Ny hybridfærge mellem Thyborøn og Agger er indviet

En topmoderne hybridfærge skal i fremtiden forbinde Thyborøn og Agger Tange – og bygge bro over Limfjorden og dermed binde hele Vestkysten sammen.

27-11-2018Nyhed

Den nye færge indsættes i fast rutefart mandag den 26. november og erstatter dermed den næsten 40 år gamle færge, der igennem årene har transporteret millioner af pendlere, turister, privatbiler, busser og lastbiler over fjorden.

- En æra er slut, og tiden er inde til en ny. Den nye hybridfærge er en stor opjustering og kommer mange til gode, både pendlere mellem Thy og Thyborøn, lastbiltransport og de mange turister som benytter ruten mellem to spændende turistområder, siger borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune. Han er formand for bestyrelsen for Thyborøn Agger-Færgefart.

Færgelejerne er også blevet udskiftet, og på Thyborøn-siden er færgelejet flyttet ind i lagunen lidt syd for det nuværende færgeleje. Den nye placering medfører markant færre udgifter til oprensning af sejlrende fremover. Samtidig giver det bedre forhold for sejladsen, og dermed færre aflyste afgange på grund af dårligt vejr.

- Vi har investeret i fremtiden. De mange forskellige brugere af færgen får en bedre oplevelse og service. Det gælder pendlerne, men også turister, der fx bor i et feriehus sydpå og vil besøge Nationalpark Thy eller Klitmøller. Det siger medlem af Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune, Kristian Tilsted. Han er næstformand i bestyrelsen for Thyborøn-Agger Færgefart.

Nye billetautomater og andre faciliteter kommer til i de kommende måneder. Ligesom færgen får ny hjemmeside, nyt logo og en saltvandsindsprøjtning på kommunikationsfronten.