Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Thisted Kommune nomineret til 
Årets Ungdomskommune 2019

Thisted Kommune er med i opløbet om at blive kåret til årets bedste kommune for unge. I alt er 9 kommuner nomineret til prisen, som hvert år uddeles af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

14-11-2018Nyhed

Pressemeddelelse fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF)

Thisted Kommune er blandt de nominerede til prisen som Årets Ungdomskommune 2019. I nomineringen lægges der særlig vægt på unges muligheder for fritids- og kulturtilbud, og Thisted Kommunes arbejde med at understøtte lokale initiativer fra unge. Det sker fx gennem foreningen Thy Alive, hvor unge selv har haft mulighed for at skabe den lokale festival, Alive Festival. Et andet eksempel er URT-huset, hvor Ungdomsrådet i Thy giver unge mulighed for at skabe kultur på deres egne præmisser.

Desuden lægger nomineringen vægt på kommunens samarbejde med foreningslivet. Kommunen afholder fx ungleder-uddannelse i samarbejde med DGI Nordjylland, hvor over 200 unge er blevet uddannede som ledere i foreningslivet.

En ærefuld titel

I mere end ti år har DUF uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.

- Med prisen som årets ungdomskommune hylder vi en kommune, der gør en ekstraordinær indsats for at inddrage unge i kommunens beslutninger og for at skabe gode vilkår for unge lokalt. Vi lever i en tid hvor demokratiet er udfordret fra flere sider. Hvis vi skal fremtidssikre det lokale demokrati, er der behov for flere kommuner, som arbejder aktivt med at inddrage unge, siger Kasper Sand Kjær, formand i DUF.

- Vi håber, at prisen kan inspirere de nye byråd, som blev valgt ved kommunalvalget, til at sætte fokus på unge eller til at fortsætte med at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger og at skabe gode lokale rammer for unges liv, uddyber han.

De nominerede

I år er ni kommuner med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune. De nominerede er: Faaborg-Midtfyn Kommune, Brønderslev Kommune, Skanderborg Kommune, Struer Kommune, Thisted Kommune, Herlev Kommune, Bornholms Regionskommune, Horsens Kommune og Middelfart Kommune.

Fakta om prisen

Prisen ”Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Vinderkommunen bliver offentliggjort i slutningen af november måned. Vinderen vælges af et dommerpanel, som i år består af Kasper Sand Kjær, formand i DUF, Anni Matthiesen (MF, Venstre), Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune (vinder af Årets Ungdomskommune 2018) og Maria Bruselius-Jensen, lektor på Center for Ungdomsforskning.

Kontaktinfo

Ledelsessekretariatet
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
lese@thisted.dk

Åbningstider:

Man. - ons.
08.00 - 15.00
Tors.
08.00 - 17.00
Fre. 08.00 - 15.00