Coronavirus

Fra den 10. september er coronavirus ikke længere kategoriseret som samfundskritisk sygdom

Legeskibet kommer til Thisted

Splitte mine bramsejl! Legeskibet kommer til Thisted Havn. I uge 23 har alle thyboer chancen for at besøge Legeskibets eventyrlige univers, hvor bevægelsesglæde, kreativitet og leg styrker skolebørns læring såvel som besøgendes fantasi.

09-05-2018Pressemeddelelse

Legeskibet er et smukt gammelt træskib, der sejler hele Danmark rundt og laver aktiviteter i landets såkaldte 'blå rum', altså nær vand. I uge 23 er Thisted så heldig at være værtsby for skibet, og her er lokale landkrabber i alle aldre inviteret til finde deres indre søulke frem og komme om bord, selvfølgelig ganske gratis.

Legeskibets aktiviteter bliver faciliteret af vaskeægte legematroser, som er et hold kyndige instruktører, der er uddannet fra Gerlev Idrætshøjskole i uddannelsen "Leg og bevægelseskultur", som har solidt anker i forskning om sundhed og pædagogik fra Syddansk Universitet og giver en faglig tilgang til leg. Legeskibets aktiviteter har især fokus på bevægelsesglæde, samarbejde og kreativitet.

En uge ved æ haw(n)
Legeskibet byder på en stormflod af aktiviteter i hele uge 23, blandt andet en visionssejlads for lokale unge og skoleforløb for 4.-5. klasser.

- Vi er meget spændte på at få besøg af Legeskibet her i Thisted. Det er en spændende måde, de kombinerer bevægelse og læring, så det glæder vi os til at opleve, lyder det begejstret fra undervisningskonsulent Jette Bust Facius fra Thisted Kommune, der er ansvarlig for at få Legeskibet sikkert i havn her i Thisted - om end ikke fra bag roret, så fra bag skrivebordet.

Vil du besøge Legeskibet?
Man behøver ikke være søstærk for at besøge Legeskibet, for skibet ligger fasttøjret i havnen under besøget, så alle kan være med. Legeskibet åbner for besøgende på Grundlovsdag, tirsdag d. 5. juni, hvor der er åbent skib hele dagen kl. 9-17. Man kan også frit komme forbi og opleve skibet onsdag, torsdag og fredag kl. 15-17.

Legeskibets besøg i Thisted sluttes af - ikke med en decideret kanonade, men dog et med et brag - nemlig med Legeskibets Store Legedag d. 9. juni, hvor havnepladsen er besøgsåben kl. 11-16, inden Legeskibet sejler videre på sin Danmarkstur.


Kontaktinformation
Emilie Juul Giese
Kulturformidler
Thisted Kommune
E-mail: ejg@thisted.dk
Tlf.: 9917 2810

Læs mere om Legeskibet på legeskibet.dk