Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Thisted Kommune fester for kulturen

Det bliver en fest af format, når KulturRummet, Thisted Kommunes helt store kulturelle satsning, indvies lørdag d. 30. juni.

27-06-2018Pressemeddelelse


Inden for et mindre areal (omtrent otte hektar) i hjertet af Thisted findes en lang række kulturmiljøer. Det drejer sig om bibliotek, ungdomshus, bypark og den nybyggede musikskole. Efter nogle år med konceptudvikling, fundraising og diverse indledende øvelser, er disse miljøer nu samlet som KulturRummet, og er nu klar til at blive officielt indviet.

Inden snoren klippes og på symbolsk vis åbner Thisteds nye kulturelle epicenter, vil der være taler fra Thisted Kommunes borgmester, Ulla Vestergaard og fra Niels Jørgen Pedersen, formand for Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget.

Stjernespækket program og tak til donationer
Dagen byder på et program spækket med oplevelser for alle kommunes borgere med bl.a. et overlevelsesløb rundt i alle miljøerne, ligesom der er mulighed for at deltage i workshops fra Forfatterskolen og Billedskolen. Desuden er der guidede rundvisninger i biblioteket med fortællinger om de mange rum.

Rækken af talere byder også på Henrik Tvarnø, direktør i A.P. Møller Fonden, der har gjort projektet muligt med en fornem donation på 19,5 mio. kroner. Peter Sand, der er ledende arkitekt på projektet fra Kjaer & Richter træder også på talerstolen, og der vil være en repræsentant fra Færch Fonden, der har doneret 4,1 mio. kroner til projektet. Desuden vil Hanne Raaby og Carl-Peter Krarup fra Raabys Tegnestue, der sammen med Kjaer & Richter har projekteret byggeriet, være at finde ved KulturRummets åbningsfest.

Børn og barnlige sjæle kan se frem til Kalles Trommeshow - kendt fra Ramasjang og Mek Pek, der sparker festen i gang med god musik.

Dagen afsluttes for de voksne med hotdogs, øl og drinks fra Madværkstedet - alt sammen akkompagneret af musik fra musikskolens dygtige musikalske talenter.

Se mere på kulturrummet.dk

Kontakt:
Eva Sjælland
Udviklingskonsulent
KulturRummet
Thisted Kommune
E-mail: evas@thisted.dk
Tlf.: 2297 1595