Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Thisted Kommune er landets sjette mest erhvervsvenlige

Thisted Kommune tager et stort og stolt spring op ad skalaen for erhvervsvenlighed, i følge den seneste analyse fra Dansk Byggeri, takket været dialog og samarbejde med det lokale erhvervsliv.

20-06-2018Pressemeddelelse

Erhvervsvenligheden i kommunerne er baseret på 30 faktorer, der alle beskriver, hvordan det er at drive virksomhed. Det er parametre som byggesagsbehandlingstider, grundskyld, konkurrenceudsættelse af driftsopgaver, udbudspolitik og skole-virksomhedssamarbejde.
Når alle parametre er gjort op, placeres kommunerne derefter i en rangorden fra 1- 98. Og her er Thisted Kommune placeret på en flot sjetteplads - en markant forbedring i forhold til sidste år, hvor det rakte til en plads som nummer 21.

- Vi er naturligvis glade og stolte over resultatet, men samtidig er vi klar over, at det ikke har kunnet lade sig gøre uden et godt samarbejde, en god dialog og ikke mindst en utrolig opbakning fra det lokale erhvervsliv, siger Mogens Kruse Andersen, direktør for Teknik og Erhverv i Thisted Kommune.

Fokus på dialog og sagsbehandling
At Thisted Kommune oplever en så markant fremgang, kommer ikke ud af det blå. Det seneste år har der været massiv fokus på at øge erhvervsvenligheden og forbedre servicen for såvel virksomheder som borgere.

- Der har været arbejdet fokuseret på at nedbringe vores sagsbehandlingstider til gavn for virksomheder og borgere. Derfor er det ekstra rart at se, at det arbejde har båret synligt frugt, og at virksomhederne har mærket forbedringer, udtaler Niels Jørgen Pedersen, formand for Thisted Kommunes Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalg.

Analysen viser at Teknik & Erhvervs Strategiplan 2017-2019 er godt i gang med at blive implementeret, og at andre initiativer som Business Breakfast og De Fire Service-guidelines er tiltag, der har en effekt.


Kontakt
Ulrik Andersen
Kommunaldirektør
Thisted Kommune
Tlf.: 2046 9853
E-mail: ulan@thisted.dk

Mogens Kruse Andersen
Direktør for Teknik & Erhverv
Thisted Kommune
Tlf.: 4024 2697
E-mail: mka@thisted.dk

Niels Jørgen Pedersen
Formand, Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget
Thisted Kommune
Tlf.: 4093 1718
E-mail: njpe@thisted.dk