Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Tusindvis af børn har et alkoholproblem – hjælpen skal frem i lyset


Thisted Kommune deltager i en ny, landsdækkende kampagne, som Alkohol & Samfund og TrygFonden står bag.

11-01-2018Nyhed


Respekt - alkoholkampagne for hope.dk

Når far eller mor drikker, er det ikke bare de voksne, der har et alkoholproblem – det er i smertelig grad også børnene, selv om mange er gode til at skjule det for deres omgivelser.

Sundhedsstyrelsen anslår, at 122.000 børn og unge under 18 år fra alle sociale lag vokser op i et hjem, hvor far eller mor – eller begge – drikker for meget. Mens det tidligere kun var den drikkende, der kunne få gratis, anonym og skræddersyet alkoholbehandling, så er der i dag mulighed for støtte og samtaleterapi til børn - også selv om mor eller far endnu ikke har erkendt deres alkoholproblem. Desuden er der via satspuljemidler startet en række nye, gratis tilbud om terapi til børn og unge i alkoholfamilier – men mange kender ikke til disse behandlingstilbud. Alkohol & Samfund og TrygFonden iværksætter derfor pr. 11. januar og frem til marts 2018 den første landsdækkende oplysningskampagne der – ud over at opfordre borgere med alkoholproblemer til at opsøge kommunernes behandlingstilbud - gør opmærksom på de gratis muligheder for terapi til børn og unge i alkoholfamilier.

På kampagnens hjemmeside, www.hope.dk får lærere, personer med direkte borgerkontakt og andre fagpersoner desuden konkrete råd til at tage den vigtige samtale med et barn – og barnets forældre – hvis der er mistanke om alkoholproblemer i familien. I Thisted Kommune deltager Behandlerhuset Farverstræde også i kampagnen:

- Vi oplever desværre også i Thisted Kommune, at børn og unge kan vokse op i hjem med alkoholproblemer. Derfor er det oplagt, at kampagnen sætter fokus på netop den del af problemet. Vi har et godt samarbejde med vores familieafdeling og kan henvise til frivillige tilbud.  Vi tilbyder familiesamtaler, hvor børn kan inddrages, og der er af hjælp at få, fortæller leder af Behandlerhuset, Jytte Heiberg.

Du kan læse om Behandlerhusets tilbud på www.thisted.dk/behandlerhuset eller få mere information på kampagnens hjemmeside, www.hope.dk. På www.hope.dk kan man fra 11. januar også se danmarkspremieren på en ny kortfilm ”Næste stop” med Ann Eleonora Jørgensen i hovedrollen.

For mere information, kontakt
Jytte Heiberg, leder
Behandlerhuset Farverstræde
Mobil 20273409