Coronavirus

Hold dig opdateret på situationen med coronavirus i Thisted Kommune

Madværkstedet Thy gør vision til virkelighed

Efter godt et år er Madværkstedets vision om at drive en socialøkonomisk cafe med høj madkvalitet og god service blevet til virkelighed.

23-08-2018NyhedMadværkstedet Thy, med base i Plantagehuset i Thisted, er på blot et år blevet et populært samlingssted for thyboerne, ikke mindst takket være de mange arrangementer med fællesspisning, som Madværkstedet løbende har holdt. Madens kvalitet og udseende, priserne, stedets indretning og ikke mindst de 12 ansatte, får masser af ros med på vejen, at dømme ud fra værkstedets Facebook-profil.

Her skriver en gæst blandt andet, at ”Så lækker mad. Hjemmelavet fra bunden, veltillavet og smukt anrettet, råvarer af bedste kvalitet – spændende retter lavet af gode, danske økologiske råvarer, tilberedt med sans ro det overraskende i det gammelkendte”.

Noget at stå op til

Madværkstedet er samtidigt blevet til et fast holdepunkt i hverdagen for de otte ansatte i fleksjobordning. Efter godt et år har de ansatte derfor gjort status. Det er en del af projektet, at der hvert år bliver evalueret, til og med 2019, hvor Madværkstedet for alvor kommer til at stå på helt egne ben. Medarbejderne trives ifølge Madværkstedets egen undersøgelse rigtigt godt med både arbejdet og hinanden En af de ansatte i fleksjobordning skriver bl.a., at ”Det betyder meget at have et arbejde at stå op til. Der bliver taget meget hensyn til mine skånehensyn. Det tror jeg ikke, andre arbejdspladser kan. Jeg får meget plads, og jeg føler, at jeg er en vigtig del af driften i Madværkstedet. Jeg er stolt over at være en del af Madværkstedet”.

Den daglige leder, Christian Poul Petersen, ser tilbage på det første år med stor entusiasme:

- Jeg er glad for, at vores projekt med at skabe madkultur og et samlingspunkt for thyboerne er lykkedes så godt. Vi har skabt en god arbejdsplads for vores fleksjobbere og leverer mad af høj kvalitet under gode forhold.

For Lars Sloth, direktør for Børne- og Familieforvaltningen, er Madværkstedets succes med at fastholde otte fleksjobbere også positivt:

- Jeg er meget positiv over, at Madværkstedet er en succes, og at det er lykkedes at fastholde otte medarbejdere i en fleksjobordning, hvor de måske tidligere slet ikke ville være kommet ind på arbejdsmarkedet. Desuden har værkstedet formået at få tilkendt en plads til en kokkeelev fra EUC Nordvest, og i samarbejde med Jobcenter Thisted får borgerne i Thisted også mulighed for at tage et praktikophold.

Hos Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen er der også stor tilfredshed. Fonden har givet 1,3 millioner til opstarten af Madværkstedet:

- Det er glædeligt at se, at pengene, vi har bidraget med, får et nyt samlingspunkt for thyboerne op at stå, med fokus på mad, sundhed og fællesskab. Det passer rigtigt godt sammen med fondens formål om at skabe gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.

Madværkstedet skal i 2019 overgå til at være forpagtet af en privat aktør, men fortsat drives som en socialøkonomisk virksomhed. Der er i alt 12 medarbejdere på stedet, herunder otte fleksjobbere, fire ordinært ansatte, samt to til tre praktikanter i forskellige arbejdsmæssige forløb.

Kontaktinfo

Børne- og Familieforvaltningen
Asylgade 30
7700 Thisted
Telefon: 99 17 17 17
E-mail: bff@thisted.dk